Καταγγελία πολίτη για κατ’ εξακολούθηση μεροληπτική συμπεριφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας εναντίον του


ΠΡΟΣ:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
villioue@apdhp-dm.gov.gr
gg@apdhp-dm.gov.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης info@gedd.gr
- Τροχαία Θεσπρωτίας tt.igoumenitsas@astynomia.gr
- Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης info@ypes.gr
- thespro.gr


Θα ‘θελα να καταγγείλω τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ότι λειτουργεί με την λογική δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Με βάση την κανονιστική απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας 125/2015, και εν συνεχεία την τροποποίηση της απόφασης 128/2016, στο άρθρο 7 για την Κίνηση Οχημάτων σε Πεζόδρομους και Πλατείες, (δείτε εδώ http://www.igoumenitsa.gr/images/kanonismoi/kanonismos-koinoxr-xoron.pdf ) αναφέρει την ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων στους Πεζόδρομους και Πλατείες για συγκεκριμένες ώρες και μήνες και για συγκεκριμένους λόγους.

Στην ίδια κανονιστική στο Άρθρο 22, Καθορισμός Κοινόχρηστων Χώρων, Κεφάλαιο 2ο , Τοπική Κοινότητα Συβότων, Β. Ζώνη 2, Παράγραφος 4, ύστερα από εκτεταμένη παρέμβαση και επιστολή που υπογράφηκε από 41 άτομα στα Σύβοτα, και σε συνέχεια παραδοχής λάθους από τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτήρη Μήτση, στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στις 20/04/2016 (δείτε το βίντεο εδώ από την 4η ώρα και 11ο λεπτό μέχρι το 4:28,00 https://www.youtube.com/watch?v=5A0UjiFnjfo ) διορθώνουν το λάθος στην τροποποιητική απόφαση με αριθμό 128/2016 που δημοσιεύθηκε (Δείτε εδώ την δημοσίευση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A1%CE%99-%CE%9E%CE%A3%CE%A4 ) και αλλάζουν την λέξη από δρόμο σε πεζόδρομο, όπως θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια.

Με την σχετική απόφαση του Δήμου Ηγουμενίτσας, (στην οποία βέβαια έχει κατατεθεί και προσφυγή στην υπηρεσία σας, με αριθμ. Πρωτ. 65860/12-05-2016, ανεξάρτητα από το αν θα εγκριθεί ή όχι), ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα πρέπει να εφαρμόσει της εφαρμογή του Πεζόδρομου όπως είναι χαρακτηρισμένος (και έχει παραδεχτεί κιόλας ο Αντιδήμαρχος κ. Μήτσης Σωτήριος, ότι είναι Πεζόδρομος), και αναφέρει σχετικά για την ρύθμιση κυκλοφορίας σε αυτούς στο Άρθρο 7, Κανονιστική Απόφαση 125/2015, αλλά και στην τροποποιητική 128/2016 στο ίδιο Άρθρο.

Στις 29/03/2016 με αίτηση μου στον Δήμο Ηγουμενίτσας καταθέτω αίτηση με αρ. πρωτ. 6366/29-03-2016

 

για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου έμπροσθεν του καταστήματος μου, παράλληλα βάση του Άρθρου 10: Χορήγηση άδειας τοποθέτησης εμπορευμάτων εμπορικών καταστημάτων & Κ.Υ.Ε. του κανονισμού 125/2015 και 128/2016, αναφέρει τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση. Όμως από τυπική στάση προς τον Δήμο Ηγουμενίτσας, καταθέτω μαζί με την αίτηση και σχέδιο από Τοπογράφο Μηχανικό, (χωρίς να είμαι υποχρεωμένος βάση Άρθρου) βάση του οποίου ζητάω τα τετραγωνικά προς χρήση για το έτος 2016, και συγκεκριμένα 9,60χ1,90 = 18,24τ.μ. όπως απεικονίζεται και στο σχέδιο του μηχανικού.

 

Στις 30/03/2016 ο Αντιδήμαρχος με επιστολή του και αρ. πρωτ. 6366 της 30/03/2016 απορρίπτει την αίτηση μου και λέει ότι βάση κανονιστικής απόφασης προβλέπεται 0,50μ. επί του πεζοδρομίου χ 9,60 πρόσοψη καταστήματος = 4,8 τ.μ.
 

Με επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος μου, πληρώνω για τα τετραγωνικά που λέει ο Δήμος Ηγουμενίτσας,
και εν συνεχεία με αίτηση μου στις 12/04/2016 και αρ. πρωτ. 7629/12-04-2016 ρωτάω να μου διευκρινίσουν για ποιο λόγο απόρριψαν εν μέρει την αίτηση μου από 29/03/2016 με αρ. πρωτ. 6399-29-03-2016.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Μήτσης Σωτήριος, όπως βλέπεται παρακάτω, με απάντηση του στο αίτημα μου, στις 28/04/2016 με αρ. πρωτ. 7629 επικαλείται πάλι το Άρθρο 10 παράγραφο 6 του κανονισμού της 125/2015 και 128/2016 κανονιστικής απόφασης.

Προσέξτε τώρα. Με την 128/2016 απόφαση “Τροποποίηση κανονισμού χρήσης πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων Δήμου Ηγουμενίτσας (Κανονιστική Απόφαση Δ.Σ. με αριθ. 125/2015)” η οποία δημοσιεύθηκε στις 28/04/2016 (Δείτε εδώ την δημοσίευση στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης https://diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%A9%CE%A1%CE%99-%CE%9E%CE%A3%CE%A4 ) αλλάζουν την λέξη από δρόμο σε πεζόδρομο, όπως θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια. Και γράφουν το εξής “«Μετά το κατάστημα Υ.Ε. με την επωνυμία «STEAK HOUSE» (ιδιοκτησίας ΑΦΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ) και μόνον για τους μήνες από Μάιο έως 15 Οκτωβρίου και από ώρες 17:00μ.μ. έως 03:00π.μ., στον πεζόδρομο απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και επιτρέπεται στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων πλάτους ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50μ.) επί του πεζοδρομίου».”

Δηλαδή παραδέχονται ότι υπάρχει Πεζόδρομος, ενώ παράλληλα μετά της 17:00 ώρα εμφανίζεται και ένα πεζοδρόμιο…!!!!!!

Και παράλληλα την ίδια ημερομηνία, στις 28/04/2016 απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, και συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος κ. Μήτσης Σωτήριος, στην αίτηση μου 7629/12-04-2016 για πιο λόγο ακύρωσαν τα τετραγωνικά που ζητάω, και γράφει ότι πάλι επικαλείται το Άρθρο 10 παράγραφο 6 της κανονιστικής απόφασης της 125/2015, ότι στα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται η τοποθέτηση εμπορευμάτων μόνο 0,50μ. επί του πεζοδρομίου, και εφόσον αυτό είναι πάνω από 3 μέτρα…!!!!!


Δηλαδή στον Πεζόδρομο υπάρχει πεζοδρόμιο?

Έχω τις εξής απορίες:

1. Γιατί εφόσον στην τροποποιητική απόφαση 128/2016 λένε ότι είναι Πεζόδρομος, εμένα μου απαντάνε ότι είναι Πεζοδρόμιο? Αυτή η κατ’ εξακολούθηση μεροληπτική συμπεριφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας προς το πρόσωπο και την επιχείρηση μου (στην οποία υπάρχει και παρελθόν για αυτήν την συμπεριφορά) πρέπει να λάβει άμεσα τέλος, διότι έχω κάθε έννομο συμφέρον να κινηθώ όπως προβλέπει ο Νόμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μου, αλλά να αποκατασταθεί κιόλας η προσβολή της προσωπικότητας μου

2. Γιατί δεν μου δίνουν τα τετραγωνικά που ζητάω στον Πεζόδρομο? Ο κανονισμός 125/2015 (όπως επίσης και ο τροποποιητικός 128/2016) δεν προβλέπει την απαγόρευση κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από εμπορικά καταστήματα σε πεζόδρομους, (αυτό ισχύει μόνο στη Ηγουμενίτσα βάση κανονιστικής απόφασης 125/2015 Άρθρο 10. στο τέλος, και συγκεκριμένα γράφει “Δεν παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος με εμπορεύματα στους Πεζόδρομους της Πόλης”), δεν αναφέρει πουθενά για τους Πεζόδρομους των κοινοτικών ή δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου

3. Γιατί σε άλλα εμπορικά καταστήματα στα Σύβοτα, και συγκεκριμένα στο Λιμάνι που επίσης είναι Πεζόδρομος, παραχωρεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας χώρο μεγαλύτερο των 8 μέτρων που φτάνει μέχρι και 13-14 μέτρα επί του πεζόδρομου? Τι μάρκα Πεζόδρομος είναι αυτός που έχουν άλλο καθεστώς? Εφόσον εκεί επικαλούνται τον Πεζόδρομο, σε μένα παραδέχονται ότι έκαναν λάθη και θα τα διορθώσουν (δείτε το βίντεο εδώ από την 4η ώρα και 11ο λεπτό μέχρι το 4:28,00 https://www.youtube.com/watch?v=5A0UjiFnjfo ), το διορθώνουν, αλλάζουν την λέξη Δρόμο σε Πεζόδρομο (αλλά όχι την ουσία) και παράλληλα λένε ότι είναι Πεζοδρόμιο? Και πεζόδρομος και πεζοδρόμιο δεν προβλέπεται. Χρησιμοποιούν με δόλο πλέον αυτή την ορολογία και ατυχή δικαιολογία για να μην μου δώσουν τα τετραγωνικά που ζητάω, και που είναι λιγότερα από αυτά που δικαιούμαι. Ο πεζόδρομος έχει πλάτος 8 μέτρα. Για οχήματα έκτακτης ανάγκης πρέπει να μένει ελεύθερος χώρος 3,50 μέτρα, άλλο 1,50 μέτρο για τα ΑμΕΑ, σύνολο 5 μέτρα, έτσι λοιπόν από τα 8 μέτρα του πλάτους περισσεύουν 3 μέτρα, ζητάω 1,90 και πάλι αρνούνται.

4. Από πότε παίρνει μέτρα ο Δήμος Ηγουμενίτσας για να κάνει τον Πεζόδρομο,,,,,,,,,,,,,,, Πεζόδρομο? Ενώ δημιουργεί και προβλήματα σε μια σειρά καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, όταν λένε ότι είναι Πεζοδρόμιο…. Έχει μπερδέψει τις λέξεις, τις ουσίες, και τις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος Ηγουμενίτσας απέναντι στις επιχειρήσεις. Δυο μέτρα και δυο σταθμά δεν είναι επιτρεπτό από κανέναν πολίτη να το δεχθεί. Πόσο μάλλον όταν προσβάλλονται ευθέως

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φαίνεται ξεκάθαρα πως είτε δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, είτε προσπαθεί να επιβληθεί με φωτογραφικό τρόπο σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως την δική μου,,, για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, επιτέλους

· να δώσουν λύση στο πρόβλημα

· να διερευνήσουν τυχόν σκοπιμότητες που (ίσως) εξυπηρετούνται

· να εξηγήσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας τους λόγους για την μεροληπτική συμπεριφορά στο πρόσωπο μου

· να επισκεφθούν τα Σύβοτα η Τροχαία με την Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου, όπως εξάλλου έχει ζητήσει και μέλος της Επιτροπής Κυκλοφορίας Κα Γούλα Δήμητρα για το θέμα, που μειοψήφησε μεταξύ άλλων κιόλας στην 128/2016 τροποποίηση του κανονισμού, αλλά δεν εισακούστηκε (γιατί άραγε?) για την αυτοψία σε όλα όσα παραθέτουμε, αλλά και την γνωμοδότηση τους

Εδώ θα δείτε και απόσπασμα από τον χάρτη, από το σχέδιο πόλεως του Δήμου Ηγουμενίτσας, το οποίο βασίζεται στην απόφαση Νομάρχη του 1993 και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Μια απόφαση η οποία δεν ήταν γνωστή (?) από κανέναν στην εκλεγμένη Δημοτική Αρχή μέχρι την δημόσια διαβούλευση του Απριλίου 2016, όπου την εμφάνισα στους δημοτικούς συμβούλους….
 


Στους κόκκινους κύκλους, γράφει “Πεζόδρομος”

Θα πρέπει να καταλάβει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πως η μεροληπτική συμπεριφορά εναντίον μου, δεν είναι ανεκτή, γιατί για όλα υπάρχει η νομική προστασία έναντι κάθε αυθαίρετης, παράνομης και καταχρηστικής συμπεριφοράς της διοίκησης έναντι του αδικούμενου πολίτη.

Τέλος δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου και ιδιαίτερα του δικαιώματος να απαιτήσω εξώδικα ή δικαστικά την επανόρθωση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που μετά βεβαιότητας θα υποστώ, εάν ο Δήμος Ηγουμενίτσας εξακολουθήσει την, σε βάρος μου, έκνομη διοικητική του συμπεριφορά, που οδηγεί στην ανεπανόρθωτη βλάβη των οικονομικών – επιχειρησιακών μου συμφερόντων, πέραν βεβαίως και της αξιώσεως για αποζημίωση λόγω της προφανούς ηθικής βλάβης που υφίσταμαι και θα υποστώ και μελλοντικά.

Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Καταγγελία πολίτη για κατ’ εξακολούθηση μεροληπτική συμπεριφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας εναντίον του Καταγγελία πολίτη για κατ’ εξακολούθηση μεροληπτική συμπεριφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας εναντίον του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.