Κάλπικη ευαισθησία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ΑμΕΑ ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες;



"Με επιστολή μου προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ζήτησα τη συνεργασία του για την αξιοποίηση κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν σημεία πρόσβασης ΑΜΕΑ στις παραλίες του Δήμου μας.
Στόχος μας είναι να παρέχεται απρόσκοπτη πρόσβαση στη θάλασσα τόσο των ΑΜΕΑ όσο και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Περιφερειάρχης θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μας, καθώς είμαι πεπεισμένος ότι ενστερνίζεται την αρχή της παροχής ίσων δυνατοτήτων σε όλους."


Αυτή τη δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, στο προσωπικό του προφίλ  στο Facebook, με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη τοποθέτηση 2 ραμπών για την εύκολη πρόσβαση ΑμΕΑ, σε δύο παραλίες της Ηπείρου.

Υπό άλλες περιστάσεις θα λέγαμε μπράβο στον Δήμαρχο που διεκδικεί τη μία θέση τοποθέτησης σε παραλία του Δήμου μας.

Θα συμφωνήσουμε όμως με τη θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος δήλωσε πως οι παραλίες που θα τοποθετηθούν οι ράμπες, θα υποδειχθούν από τους ίδιους τους χρήστες, τις ενώσεις δηλαδή των ΑμΕΑ.

Δύο τινά επομένως μπορεί να συμβαίνουν.
Ή η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την απόφαση της Περιφέρειας, ή ενδιαφέρεται πραγματικά για τους συνανθρώπους μας με Ειδικές Ανάγκες.

Δεν μπορούμε να "διαρρήξουμε" τις σκέψη τους, για να καταλάβουμε εαν θέλουν να εκμεταλλευτούν μικροπολιτικά τα ΑμΕΑ.

Γνωρίζουμε όμως το πως συμπεριφέρεται στην πράξη η Δημοτική Αρχή, απέναντι στα ΑμΕΑ.

Για παράδειγμα η υπόθεση με τη τοποθέτηση του περιπτέρου, του ανάπηρου συμπολίτη μας κ. Βαγγέλη Παππά.


Στο κυνήγι της θέσης
Ως γνωστόν, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους προβλέπουν, ο Βαγγέλης Παππάς έχει ζητήσει άδεια λειτουργίας περιπτέρου. 

Για χρόνια, ενώ του υπόσχονταν την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του, το άφηναν στα συρτάρια της γραφειοκρατικής ή της κομματικής σκοπιμότητας και εκδίκησης.

Μετά από αδειοδότηση της τότε Νομαρχίας επί Γιόγιακα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθορίσει τη θέση του περιπτέρου σε μια ερημική περιοχή, μακρυά  στον συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης, για την υποτιθέμενη εξυπηρέτηση των κατοίκων του.
Και πάλι μετά από σοβαρές αντιδράσεις του ίδιου, αποφάσισαν να του υποδείξουν άλλον χώρο, απέναντι από το παλαιό –νέο λιμάνι και άνθρωπος κατέθεσε τη σχετική αίτηση.

Από τότε 23 Μαΐου 2013 που κατατέθηκε η υποδειχθείσα αίτηση, η Δημοτική Αρχή σκέφθηκε να συγκεντρώσει τα σχετικά δικαιολογητικά, το 2014!!!
Για να δεχθεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής του Δήμου!!! Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Από τότε μέχρι σήμερα 27 Μαΐου 2016 (!) με ευθύνη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ΔΕΝ υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απλά δεν έχουν βρει χρόνο να του υποδείξουν τη θέση για να τοποθετήσει το περίπτερό του;
Αντιλαμβάνεται  κανείς τον λόγο τόσο της συνέχισης του εμπαιγμού  σε βάρος του ανάπηρου και πάμπτωχου οικογενειάρχη, όσο και των όποιων σκοπιμοτήτων κρύβονται από πίσω.

Στην τοποθέτηση του περιπτέρου, σε σημείο το οποίο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, ξέρουν και ξέρουμε ποιοί έχουν θέσει ΒΕΤΟ, όντας στο στενό πολιτικό περιβάλλον του Δημάρχου.

Και οι λόγοι είναι καθαρά μικροπολιτικοί.

Βρείτε μόνοι σας την απάντηση, για το εάν η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την απόφαση της Περιφέρειας, ή ενδιαφέρεται πραγματικά για τους συνανθρώπους μας με Ειδικές Ανάγκες.
Κάλπικη ευαισθησία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ΑμΕΑ ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Κάλπικη ευαισθησία του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ΑμΕΑ ή μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 27, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.