ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ




Αγαπητοί Συνάδελφοι – Φίλοι καταναλωτές

Το Δ/Σ του συνδέσμου μας, τον τελευταίο καιρό δέχεται από αρκετά μέλη μας εισηγήσεις - καταγγελίες για παράνομη εργασία ακόμα και πρώην συναδέλφων, διαγραμμένα μέλη του συνδέσμου που είτε συνταξιοδοτήθηκαν, είτε έχουν κάνει παύση εργασιών, οι οποίοι προφανώς εργάζονται παράνομα ή καλυπτόμενοι από κάποιους νόμιμα εργαζόμενους, μέλη του συνδέσμου μας ή μέλη της Ε.Τ.Ε.Μ. ή και του Τ.Ε.Ε.

Το Δ/Σ σε πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και όλους όσους διαγράφηκαν τα τελευταία 5 χρόνια ότι η νομοθεσία που θα πρέπει να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις παράνομης εργασίας, είναι αυστηρή και σκληρή όχι μόνο προς όλες της πλευρές που αναφέραμε παραπάνω, αλλά και προς τους καταναλωτές.

Το Δ/Σ του συνδέσμου λαμβάνοντας υπόψη τους Νόμους και το καταστατικό του, οφείλει να προστατέψει και να προασπίσει την ασφάλεια και την περιουσία των καταναλωτών, καθώς και τα συμφέροντα των συναδέλφων μελών του!

Συνεπώς είμαστε αναγκασμένοι να παύσουμε τους συναισθηματισμούς και να δράσουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.

Σαν ύστατη προσπάθεια πριν την εφαρμογή της νομοθεσίας, κρίνουμε αναγκαίο να απευθύνουμε ένα κοινό μήνυμα στο καταναλωτικό κοινό, τα μέλη μας και όλους αυτούς που ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις και οι οποίοι ή εργάζονται παράνομα ή καλύπτουν παράνομα εργαζόμενους σε πάσης φύσεως ηλεκτρικές εργασίες.

«Φίλοι καταναλωτές, μην αναθέτεται εργασίες σε παράνομους και κατά τίτλο μόνο ηλεκτρολόγους, μην ρισκάρετε τα χρήματα σας και την ασφάλεια σας από μια κακής ποιότητας και χωρίς εγγύηση εργασίας.

Αναθέστε τις εργασίες σας σε υπεύθυνους επαγγελματίες, οι οποίοι σας προσφέρουν 2ετή εγγύηση, σε επαγγελματίες οι οποίοι έχουν Διεύθυνση και Ονοματεπώνυμο στην Εφορία και αποδίδουν φόρους όπως και εσείς.

Συνάδελφοι, όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, κανείς από εμάς δεν ευθύνεται για τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων, παλεύουμε όλοι για τον βιοπορισμό μας με νόμιμα και θεμιτά μέσα.

Είτε έχετε την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία και καλύπτετε τρίτους, είτε δεν την έχετε και παρανομείτε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, σε βάρος των Νομοταγών ηλεκτρολόγων, θα πρέπει όσο είναι καιρός να αναθεωρήσετε, να ενταχτείτε σε νόμιμα σχήματα συνεργειών/συνεταιρισμών ή να ενταχτείτε στη μισθωτή εργασία ή και να αποχωρήσετε από το επάγγελμα.

Μην βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των καταναλωτών, μην ενισχύεται την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, διότι σε κάθε περίπτωση, ο σύνδεσμος θα κάνει το καθήκον του με κάθε νόμιμο μέσο και προς οποιανδήποτε κατεύθυνση.»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.