ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μάχη των Σουλιωτών


 
 
Με μία λιτή εκδήλωση ο Δήμος Δωδώνης, η Τοπική Κοινότητα Ζωτικού και ο Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού "Η Βρυτζάχα" τίμησαν σήμερα, στον τόπο όπου έγινε, τη Μάχη των Σουλιωτών. 
 
Εκείνους που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του τόπου, όσους έπεσαν στον υπέρτατο αγώνα για την πατρίδα.
 
Στο «Λιβάδι» ανάμεσα στις βουνοκορφές της Βρυτζάχας, υπάρχει ένα πέτρινο μνημείο. 
 
Για τους πολεμιστές που έπεσαν στο σημείο εκείνο, πολεμώντας τα στρατεύματα του Αλή Πασά. 
 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση. 
 
Ο κ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που είχε ο αγώνας των Σουλιωτών όχι μόνο για τον τόπο αλλά για την κήρυξη και την έκβαση της ελληνικής επανάστασης. 
 
Σημείωσε ακόμη την ανάγκη ανάδειξης των ιστορικών γεγονότων και συνάμα της πολιτιστικής παράδοσης και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
 
«Στις σημερινές εποχές, μπορούμε μόνο με συνεργασία να αντέξουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες», υπογράμμισε και εξήρε την προσπάθεια που γίνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους.
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης.
 
Τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και της μάχης των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα, ξεδίπλωσε ο πολιτισμολόγος- παραγωγός της ΕΡΤ Παναγιώτης Τζόκας.
 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Σουλιωτών «Το Ιστορικό Σούλι", ιατρό Αθανάσιο Αθανασόπουλο. Με προσφορά του ίδιου άλλωστε είχε στηθεί προ ετών το μνημείο για τους πεσόντες και όσους αγωνίστηκαν στη Βρυτζάχα.
 
Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε όλους για την τιμή που του έκαναν και υπενθύμισε ότι οι Σουλιώτες ήταν ολιγαρκείς.. 
 
Έδιναν έναν μεγάλο αγώνα με λίγα μέσα. 
 
Είχαν μάθει να ζουν με τα λίγα.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και κάτοικοι της περιοχής.
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μάχη των Σουλιωτών  ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Μάχη των Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.