Πιστοί από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου


Πιστοί, διαφόρων ηλικιών, παιδιά και μεγαλύτεροι, που συμμετείχαν στην προσκυνηματική εκδρομή, που οργάνωσε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου. 
 
Και κυρίως, κατά το γονάτισμα μπροστά στον τάφο και τον ασπασμό "τυλίχτηκαν" από την αγάπη του οσίου προς τους ανθρώπους. 
 
Ένα συναίσθημα, που δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί με λόγια, καθώς ήταν καθαρά εσωτερικό βίωμα. Φάνηκε πως ξεπήδησαν μέσα από το μνήμα του οσίου τα λόγια του: 
"Αυτό, που λέει η καρδιά μου, είναι να πάρω το μαχαίρι, να την κόψω κομματάκια να τη μοιράσω στον κόσμο". 
 
Το λίγοστό χώμα, που πήραν από το κιβούρι του, μοιάζει με πνευματικό προζύμι, που μπορεί να αναζυμώσει τις ψυχές τους. 
 
Και αυτό, γιατί ο άγιος Παΐσιος είχε πάντα ως εξοπλισμό του τις ασκητικές εμπειρίες, οι οποίες αποτελούσαν μια ιερή δεξαμενή, συνεχώς ανατροφοδοτούμενη από την πίστη. 
 
Ο λυπημένος, που αφήνει το δάκρυ του στον τάφο του, φεύγει χαρούμενος. Ο οργισμένος, ηρεμεί. 
 
Ο αδύναμος, γίνεται περισσότερο δυνατός. 
 
Ο νέος, αρωματίζεται με αγνότητα. 
 
Ο απογοητευμένος αναπαύεται και ο νους του βρίσκει γαλήνη. 
 
Οι πιστοί της Κεστρίνης, μετά το προσευχητικό πέρασμα από τον τάφο του οσίου Παϊσίου και την αρτοκλασία, που τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας τους στον ιερό ναό του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, αναχώρησαν από το ιερό ησυχαστήριο του Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, παραχωρώντας θέση στην καρδιά τους στον όσιο Παΐσιο, τον μεγάλο διδάσκαλο της πνευματικής ζωής, τον μοναχό της εμπειρίας, τον ακούραστο παρηγορητή των πονεμένων.
Πιστοί από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου  Πιστοί από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.