Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση Επιχειρήσεων για Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας του ΟΑΕΔ



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει εν όψει της προκήρυξης της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ για τα δύο νέα Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών και για 3.000 ανέργους νέους ηλικίας 25-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις 22/8/2016.

Τα προγράμματα έχουν διάρκεια τέσσερις μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ, ενώ θα παρέχει και ασφαλιστική κάλυψη.

Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης Εργασιακής Εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών (θα εκδοθεί αντίστοιχη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις πριν τη λήξη της πρακτικής άσκησης).

Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης του προσωπικού της (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα κληθούν να υποβάλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr από όπου μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τα Προγράμματα, καθώς επίσης και από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ.

Επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο πληροφοριακό σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση Επιχειρήσεων για Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας του ΟΑΕΔ Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση Επιχειρήσεων για Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας του ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.