ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ



Την ενίσχυση του Τελωνείου Μαυροματίου με υποδομή ελέγχου οχημάτων και εξοπλισμό ζητεί ο Β. Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση Τελωνείου Μαυροματίου Σαγιάδας»

Το Τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας αποτελεί σημαντικό κόμβο του διασυνοριακού δικτύου της χώρας μας με την Αλβανία. Από το Τελωνείο διέρχεται σημαντικό τμήμα της εμπορευματικής κίνησης από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με κατεύθυνση προς τη γείτονα χώρα ενώ τα τελευταία χρόνια οι διελεύσεις επιβατών, οχημάτων και φορτίων εμφανίζουν αυξητική τάση. Η επικείμενη ολοκλήρωση οδικών αξόνων στη Δυτική Ελλάδα και την Νότια Αλβανία σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση έργων όπως το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας αναμένεται να ενισχύσουν τις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγικής δραστηριότητας της Θεσπρωτίας και της όλης της Περιφέρειας Ηπείρου προς την Αλβανία.

Προκειμένου το Τελωνείο να ανταπεξέλθει στη συνεχιζόμενη αύξηση της εμπορευματικής κίνησης είναι απαραίτητη η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του, αφ' ενός με την κατασκευή κτιρίου ελέγχου οχημάτων, αφ' ετέρου με την παροχή στοιχειώδους εξοπλισμού – τον οποίο σήμερα δε διαθέτει – για την απρόσκοπτη εκτέλεση του ελεγκτικού έργου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Εάν και τι προτίθεται να πράξει για την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Τελωνείου Μαυροματίου προκειμένου να ανταποκριθεί στη τρέχουσα και μελλοντική αύξηση των διερχόμενων οχημάτων, επιβατών και φορτίων.
ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ ΣΑΓΙΑΔΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.