Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βασιλικού




Μια καινούρια ιδέα γειώθηκε!!!!!!
Η δημιουργία βιβλιοθήκης στο κοινοτικό διαμέρισμα Βασιλικού είναι πραγματικότητα.

Η βιβλιοθήκη μας ιδρύθηκε, ύστερα από αίτημά μας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Η βιβλιοθήκη με την ίδρυσή της στεγάστηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε από το Δήμο στην πλατεία του χωριού μας.

 
Μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από τους πολίτες του χωριού μας και ειδικά από τη νεολαία μας και στη συνέχεια αγκαλιάστηκε και από άλλους.
<<Πώς τη λέγανε; Πολλά τα χρόνια, ξεχνάω. Ήταν η <<κυρία της βιβλιοθήκης>>. Εκείνη που θα μας βοηθούσε να βρούμε αυτό που ψάχναμε, θα συμπλήρωνε την ειδική καρτέλα, θα έλεγχε τα βιβλία που επιστρέφαμε για μουτζούρες και σημειώσεις, θα μας μάλωνε αν αργούσαμε να τα γυρίσουμε. Και αλίμονο εάν σε άρχιζε στη μουρμούρα η κυρία της βιβλιοθήκης. 
 
Ήμασταν από τους τυχερούς όσοι από εμάς το σχολείο μας διέθετε μια δανειστική βιβλιοθήκη. Παρότι στο εξωτερικό ο θεσμός αυτός είναι πολύ διαδεδομένος στη χώρα μας η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης εναπόκειται συνήθως στο μεράκι απλών πολιτών – θεσμών – Υπηρεσιών. 
 
Σκοπός των ανθρώπων που πρωτοστατούν είναι να γίνει γνωστή η προσπάθεια που ξεκινά για να μπορέσουν να βοηθήσουν και όσοι άλλοι έχουν την δυνατότητα με οποιοδήποτε τρόπο. 
 
Να το όραμά μας!!! Γίνετε μέρος του!!!!! 
 
<<Ζήστε την ήρεμη γαλήνη των εργαστηρίων και των βιβλιοθηκών. Και πρώτ’ απ’ όλα, ρωτάτε τον εαυτό σας. Τι έκαμα για τη μόρφωσή μου. Κι έπειτα, όταν θα προοδεύσετε, τι έκαμα για τον τόπο μου. Ως τη στιγμή, που θα’ χετε την ευτυχία να σκεφτείτε ότι κάτι δώσατε κι εσείς στην πρόοδο και στο καλό της ανθρωπότητας.
Αλλά, είτε λίγο είτε πολύ ευνοηθούν οι προσπάθειές σας στη ζωή, πρέπει να προσεγγίσετε στο μεγάλο σκοπό να’ χετε το δικαίωμα να πείτε: Έκαμα ό,τι μπόρεσα.>>
Ήδη τα πρώτα μας βιβλία κοσμούν τη βιβλιοθήκη μας με την προσφορά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.).
Όσοι έχετε γράψει βιβλία ή έχετε στη βιβλιοθήκη σας βιβλία και θέλετε να τα προσφέρετε για την βιβλιοθήκη μας, θα μας βοηθήσετε παρά πολύ στην δημιουργία της και με ευγνωμοσύνη θα τα παραλάβουμε
Σε κάθε βιβλίο που θα προσφέρετε θα αναγράφεται το όνομά σας ως δωρητής στη λίστα δωρητών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνδρομή σας στη δημιουργία και λειτουργία της βιβλιοθήκης μας, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στη γνώση και σε μια ποικιλία από πηγές. Να εξερευνούμε, να μαθαίνουμε, να σκεφτόμαστε, να φανταζόμαστε, να γινόμαστε με κάθε καινούρια γνωσία, καινούριοι άνθρωποι.
 
Για το Δ.Σ.
ΗΡΑΚΛΗΣ Γ. ΚΑΨΑΛΗΣ
Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βασιλικού Ηγουμενίτσα: Την Δευτέρα τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βασιλικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.