Θεσπρωτία: Αντίθετοι στη λειτουργία του τελωνείου Αμπελώνα οι τελωνειακοί υπάλληλοι



Το Δ.Σ. της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, αποφάσισε ομόφωνα, να καταγγείλει την απόφαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας για το άνοιγμα ενός ανύπαρκτου τελωνείου - ρήγματος στην ευαίσθητη μεθοριακή γραμμή, που τα Μ.Μ.Ε. καθώς και έγκυροι Διεθνείς Οργανισμοί έχουν χαρακτηρίσει ως είσοδο του οργανωμένου - εγκλήματος. 
 
Είναι Κοινωνικά επικίνδυνο και υπηρεσιακά ανορθόδοξο, σε σύνορα υψηλού κινδύνου να δημιουργούνται "τρύπες" διέλευσης, που εγκυμονούν κινδύνους για τη διακίνηση του εισαγόμενου κοινωνικού εγκλήματος.
 
Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό, ότι σε ευαίσθητα σύνορα η δημιουργία "περασμάτων μαϊμού", χωρίς την ύπαρξη υποδομών, για τη λειτουργία οργανωμένων τελωνείων και αστυνομικών σταθμών, για εξυπηρέτηση και μόνο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, διαφόρων τοπικών πολιτικών παραγόντων και για το κακώς εννοούμενο και μόνο τοπικό συμφέρον, διακυβεύουν και διασύρουν αυτή την ίδια την πολιτεία, αφού τα συγκεκριμένα σύνολα είναι και σύνορα της Ε.Ε., δεν έχουν χαρακτηριστεί σημεία SCHENGEN και δεν υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες ούτε υποδομές για ασφαλή έλεγχο των διερχομένων και των αποσκευών τους για τη διαφύλαξη του Δημόσιου συμφέροντος. 
 
Άλλωστε πλησίον του συγκεκριμένου περάσματος υπάρχει το Τελωνείο Μαυροματίου, ένα σύγχρονο τελωνείο με υπαλλήλους και υποδομές με ασφαλές οδικό δίκτυο και από τις δύο πλευρές, που όπως και πέρυσι που το πέρασμα έμεινε κλειστό, εξυπηρέτησε τους κατοίκους των χωριών της παραμεθορίου περιοχής χωρίς το παραμικρό πρόβλημα !
 
Επιπλέον η λειτουργία του περάσματος αυτού επιβαρύνει τη λειτουργία και τους υπαλλήλους του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, που είναι υποστελεχωμένο, έχει μεγάλες ελλείψεις υπαλλήλων και μετά την δημιουργία της μονάδας ΚΟΕ οι υπάλληλοι υπερβάλουν εαυτόν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου.


Γι αυτό ζητάμε από την Πολιτική και Υπηρεσιακή ηγεσία, να ανακαλέσει την απόφαση για τη λειτουργία του περάσματος Πώβλας-Αμπελώνα και να κάνει σαφές, σε όσους με επιχειρήματα παραπλανητικά και ευτράπελα, ορέγονται "τελωνειακούς παραδείσους" ότι, σε αυτόν τον τόπο επιτέλους, δεν μπορούν οι τουλάχιστον αναρμόδιοι, να υποκαθιστούν και να αποφασίζουν για λογαριασμό των αρμοδίων, όταν μάλιστα πρόκειται για σοβαρά θέματα, που αφορούν τα δημοσιονομικά συμφέροντα της χώρας και κύρια τη θωράκισή της από το εισαγόμενο κοινωνικό έγκλημα (ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, Όπλα, Λαθρομετανάστευση, Πορνεία).


Ο Πρόεδρος Πέτρος Λυκίδης  
Ο Γραμματέας Ευάγγελος Στεργίου
Θεσπρωτία: Αντίθετοι στη λειτουργία του τελωνείου Αμπελώνα οι τελωνειακοί υπάλληλοι Θεσπρωτία: Αντίθετοι στη λειτουργία του τελωνείου Αμπελώνα οι τελωνειακοί υπάλληλοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.