ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ



Την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» τελέσθηκε στο Μνημείο του Τσαμαντά Ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων στις Μάχες της Μουργκάνας μεταξύ του Εθνικού Στρατού και των Κομμουνιστών Ανταρτών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ανωτέρου Συλλόγου η τελετή άρχισε με την προσέλευση των προσκυνητών και των επισήμων και με την έπαρση της Σημαίας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση με τέσσερις ιερείς της περιοχής, ενώ οι προσκυνητές άναβαν κεριά στις αναθηματικές στήλες.

Στην συνέχεια μίλησε ο Μακεδόνας Δημοσιογράφος κ. Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, που αντιπροσώπευε και τις Αντιστασιακές Οργανώσεις της Μακεδονίας. Ο ομιλητής με αντικειμενικότητα και σαφήνεια αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα των Μαχών της Μουργκάνας με αδιαμφισβήτητα στοιχεία και παρουσίασε την ιστορική καταγραφή των αδικοχαμένων παιδιών της Ελλάδας, που έπεσαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την ακεραιότητα της πατρίδας.

Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρος των «ΦΙΛΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» κ. Χρ. Οικονόμου, τον Βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα, τον τ. Βουλευτής κ. Ηλία Βεζδρεβάνη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΕΔΕΣ στρατηγό κ. Μπαφατάκη, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων κ. Οδ. Κιτσάκη, τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων Μακεδονίας κ. Διον. Βουλγαρόπουλο, τον εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων Σερρών, Πρεβέζης, Άρτας, Ιωαννίνων, τον εκπρόσωπο της Βασιλικής Ένωσης, τον εκπρόσωπο της ΟΝΝΕΔ και από συγγενείς των νεκρών.

Η σεμνή αυτή τελετή ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ περαιώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΑΝΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.