Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενη αύξηση των υπόπτων τζιχαντιστών, με πλοίο από την Ιταλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας



Σε συναγερμό παραμένει η ΕΛΑΣ ενώ συνεχείς είναι οι επαφές Ελλήνων αξιωματικών με τις αρχές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την διακρίβωση, εάν ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν και παραμένουν στη χώρα «κρύβονται» άτομα ύποπτα για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος ή στρατολογημένοι με στόχο χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Αυτό που έχει επιβεβαιωθεί είναι οι συχνές διελεύσεις υπόπτων για τζιχάντ από την Ελλάδα.

Κάθε φορά που ανακύπτει τέτοιο ζήτημα, αστυνομικοί από «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ θέτουν σε εφαρμογή μυστικές επιχειρήσεις «επιτήρησης» των υπόπτων. Μια τέτοια εκτυλίχθηκε στις αρχές καλοκαιριού στη Βόρεια Ελλάδα ύστερα από απόρρητο «σήμα» που έφτασε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορούσε το ταξίδι μιας οικογένειας από χώρα του Μαγκρέμπ με προορισμό τη Συρία.

Οι Έλληνες αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από Ευρωπαίους συναδέλφους τους για την επικείμενη αύξηση των υπόπτων, με πλοίο από την Ιταλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Έθεσαν σε εφαρμογή επιχείρηση επιτήρησής τους, ενώ ενημέρωσαν σχετικά και τις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας. Το αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν τα μέλη της οικογένειας να ακινητοποιηθούν κατά την είσοδό τους στην Τουρκία και να απελαθούν πίσω στη χώρα απ’ όπου είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Παρόμοια υπόθεση εκτυλίχθηκε μερικές εβδομάδες αργότερα, με πρωταγωνιστή υποστηρικτή του Ι.Κ., που απελάθηκε στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όπως διαπιστώθηκε, ο ύποπτος ταξίδεψε αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στα Τίρανα και αποπειράθηκε να επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία, από τον άξονα της Εγνατίας Οδού.
 
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενη αύξηση των υπόπτων τζιχαντιστών, με πλοίο από την Ιταλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενη αύξηση των υπόπτων τζιχαντιστών, με πλοίο από την Ιταλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.