Η προσφορά του Θεσπρωτού, αείμνηστου ευεργέτη, Ηλία Σάρρα


 
 
Ο αείμνηστος Θεσπρωτός (από το Καστρί Ηγουμενίτσας) ευεργέτης Ηλίας Σάρρας, υπήρξε πατριδολάτρης. 
 
Ενδιαφέρθηκε για τον γενέλθιο τόπο του, με σκοπό τη ριζική αναμόρφωσή του και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
 
Ο ίδιος σε επιστολή του είχε επισημάνει πως τα υπέρ του χωριού του και της περιοχής του έργα, "μου δίδουν χαρά και δεν υπαγορεύονται από καμία υστεροβουλία, πρόθεση αυτοδιαφήμισης ή άλλο. Πιστεύω ότι ο υλικός πλούτος δεν έχει και δεν πρέπει να θεωρείται ότι έχει ηθική ή άλλη αξία διά τον αποκτήσαντα τούτον είμή μόνον εφ΄ όσον διατίθεται δια την προσφοράν χαράς, ικανοποιήσεως και βοηθείας αναπτύξεως των άλλων, συντελεί δε εις το να κεντρίσει όλων τας ευγενείς φιλοδοξίας και το γενικόν ενδιαφέρον δια την ανάπτυξιν της πατρίδος μας". 
 
Ο Ηλίας Σάρρας, γεννήθηκε το 1913 και σε νεανική ηλικία ρίχτηκε στον αγώνα της ζωής με θάρρος και πάθος δημιουργικό. 
 
Εργατικός και με εμπορικό πνεύμα διακρίθηκε γρήγορα στον επιχειρηματικό χώρο. 
 
Κατά τον μεσοπόλεμο, δραστηριοποιήθηκε επιτυχώς στην Ηγουμενίτσα, ενώ το 1940 καταφεύγει στην Αθήνα. 
 
Το 1952 ίδρυσε την εταιρία "ΙΜΠΟΡΤΕΞ" (εμπορία αυτοκινήτων, ελαστικών και ορυκτελαίων). 
 
Εκτός από τα έργα, που χρηματοδότησε στο χωριό του και στην περιοχή, το 1977 σύστησε το ίδρυμα "Ηλία Σάρρα" με σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε νέους από τα χωριά Καστρί και Άγιος Βλάσιος για σπουδές στο Πανεπιστήμιο. 
 
Το ίδρυμα έχει και ιδιόκτητο κτίριο στο Καστρί. 
 
Η προσφορά του Θεσπρωτού, αείμνηστου ευεργέτη, Ηλία Σάρρα  Η προσφορά του Θεσπρωτού, αείμνηστου ευεργέτη, Ηλία Σάρρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.