Αποκάλυψη: Επιστράφηκε στον ΟΛΗΓ η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας

 

Αρνητική εξέλιξη είχαμε με το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης, δηλαδή σχεδόν ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thespro.gr, και πιάνοντας στον ύπνο τη Δημοτική Αρχή. 

Με απόφασή του στις 31 Αυγούστου 2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, προχώρησε στην ανάκληση της υπ’ αριθ. 8116.1 φ.6/01/05/19-05-2005 απόφασης YEN περί επαναπροσδιορισμού της Ζώνης Λιμένα του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε.

Με την απόφαση του 2005 και του τότε Υπουργού Ναυτιλίας, όταν Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΛΗΓ ήταν ο Απόστολος Καμαρινάκης και με δικές του ενέργειες, είχε παραχωρηθεί η χερσαία ζώνη του οργανισμού, στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Μια παραχώρηση η οποία δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τις Δημοτικές Αρχές Ηγουμενίτσας, με αποτέλεσμα η κυριότητά της να μεταβιβαστεί στην Κτηματική Υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου δημιουργώντας έτσι πλείστα προβλήματα, τόσο στην παραλία της Ηγουμενίτσας όσο και στην παραλία του Δρεπάνου.

Το περίεργο είναι πως η απόφαση έχει υπογραφεί από τον κ. Δρίτσα στις 31 Αυγούστου 

 

Τη Δευτέρα 12/09/2016, ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ συνοδευόμενος από τον κ. Αθανάσιο Λιάγκο εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση, είχαν πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

 

Κατά την επίσκεψή τους και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε  ο Δήμος "Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, ενώ υπήρξε ταύτιση απόψεων στο θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης λιμένος και στα ανταποδοτικά που διεκδικεί ο Δήμος από την ΟΛΗΓ Α.Ε."

Υπενθυμίζουμε πως με επιστολή του, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, το Νοέμβρη του 2015, ζητούσε την επαναπαραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Το ερώτημα είναι, γνώριζαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ο βουλευτής Θεσπρωτίας την από 31/8/2016 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας;
Και εάν την γνώριζαν γιατί δεν την ανακοίνωσαν στην Δημοτική Αρχή και στους πολίτες της Ηγουμενίτσας, παρά διαβεβαίωναν πως είναι στο πλευρό του Δήμου στην διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης, εμπαίζοντας πραγματικά τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και στο πρόσωπό του μια ολόκληρη κοινωνία;

Εμείς, δημοσιογραφικά, είχαμε ενημερωθεί την ίδια ημέρα, (31/8/2016) για την απόφαση του κ. Δρίτσα, επομένως δεν θα γίνει πιστευτή η δικαιολογία "δεν γνωρίζαμε".

Ο δε κ. Δρίτσας στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 δήλωνε πως το υπουργείο Ναυτιλίας σχεδιάζει την παραχώρηση χερσαίων εκτάσεων που ανήκουν σε Οργανισμούς Λιμένων και οι οποίες δε χρησιμοποιούνται ή δε σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν για λιμενική δραστηριότητα στους Δήμους, την ώρα που είχε ήδη υπογράψει την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης Ηγουμενίτσας, όχι στον Δήμο αλλά στον Οργανισμό Λιμένος.

Η απόφαση για την Ηγουμενίτσα ελήφθη και δεν είναι αυτή που επιζητούσε η δημοτική αρχή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στην πόλη της Πάτρας, η χερσαία ζώνη λιμένος παραχωρήθηκε στον Δήμο Πατραίων.

Μένει μόνο να δούμε με ποιόν τρόπο θα αντιδράσει η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας:

Αποκάλυψη: Επιστράφηκε στον ΟΛΗΓ η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας Αποκάλυψη: Επιστράφηκε στον ΟΛΗΓ η χερσαία ζώνη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.