Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ( Φ.Ο.Η ) - Του Θανάση Μπούση




Είναι γνωστό ότι ο Φ.Ο.Η για δεκαετίες διαδραμάτισε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής. Ένα τεράστιο έργο για τους Νέους , για την Παράδοση για την Τέχνη για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την προβολή του τόπου την ανάδειξη και αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και δεκάδες άλλες δράσεις που δε χωρούν στο παρόν.Θα προβληθούν σύντομα συστηματικά γιατί είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ιστορίας του τόπου των τελευταίων 40-50 χρόνων.

Θέλεις ή οικονομική συγκυρία , ίσως και το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση των τελευταίων χρόνων επηρεάζει αρνητικά πολλούς να ασχοληθούν με τα κοινά ίσως και η λανθασμένη ταχτική ακόμα στον τρόπο λειτουργίας ή και όλα μαζί έχουν φέρει κάποια μικρή κάμψη στη λειτουργία του και το βασικότερο έμεινε χωρίς στέγη , που αν και ενοικιαζόμενες ήταν το μεγάλο συγκριτικό του πλεονέκτημα των προηγούμενων χρόνων . Ο Δήμος προσέφερε ένα μικρό χώρο για να αποθηκευτούν θα λέγαμε το τόσο σημαντικό υλικό και πιστεύω να είναι ευγνώμονες οι Διοικούντες σήμερα τον Φ.Ο.Η για την άμεση ανταπόκριση.

Όμως για την εκπαίδευση των τμημάτων χρειάζεται σίγουρα έναν μεγαλύτερο χώρο και ζήτησαν για κάποιες ώρες της εβδομάδας ( δύο μέρες νομίζω ) αίθουσα στο Α Δημοτικό Σχολείο. Πιστεύουμε ότι κανένας δε θα παραγνωρίζει τόσο την τεράστια πολιτιστική Προσφορά του Φ.Ο.Η όσο και το γεγονός ότι είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Ο Σύλλογος που πέρασαν δεκάδες γενεών , ο Σύλλογος που τίμησε την Νεολαία του τόπου και εκτιμήθηκε αφάνταστα από αυτήν . Ο Σύλλογος που έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από χίλιους Νέους της περιοχής μας να επισκεφτούν αντίστοιχες Ομάδες του εξωτερικού , να εκπαιδευτούν να συνδημιουργήσουν να ανταλλάξουν γνώμες , εμπειρίες να μιλήσουν για ανθρώπινες αξίες . Που στη συνέχεια φιλοξένησε άλλους τόσους νέους από το εξωτερικό προβάλλοντας τις αξίες και τον τόπο μας.

Ο φορέας που παλεύει να ενώνει αντιθέσεις , που προτάσσει ευγενή άμιλλα , τη συνεργασία τη συνδημιουργία με άλλους τοπικούς Συλλόγους, με την Τ.Α και Λοιπούς Φορείς. 

Ο Σύλλογος που δείχνει έμπρακτα τι σημαίνει αξιοκρατία και ουδέποτε επικράτησαν άλλα κριτήρια.Το γνωρίζουν καλά όσοι συμμετείχαν κατά καιρούς στις δραστηριότητες τους.

Δε θα κουράσω άλλο προς το παρόν. 
Πιστεύω ότι η λογική και η ευαισθησία θα επικρατήσουν στο ελάχιστο αίτημα του Φ.Ο.Η τη στιγμή μάλιστα που η Διεύθυνση του Α Δημοτικού Σχολείου συνηγορεί . 

Εξ άλλου τα μέλη της Σχολικής επιτροπής και φυσικά ο Δήμαρχος, διαθέτουν αυξημένη ευαισθησία για τον Πολιτισμό , τη Νεολαία και φυσικά έναν εύλογο σεβασμό στην ιστορία του Φ.Ο.Η στην ιστορία της Ηγουμενίτσα. 

Ως άνθρωπος που ενασχολήθηκα,και μαζί με τους κατά καιρούς συνεργάτες, με σοβαρότητα , υπευθυνότητα και δημιουργικότητα στο Φ.Ο.Η θα παραθέσω εδώ μερικές μόνο φωτογραφίες για να θυμίσω ένα μικρό μέρος από τη Δράση και Λειτουργία του Φ.Ο.Η'

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΣΗΣ
Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ( Φ.Ο.Η ) - Του Θανάση Μπούση Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ( Φ.Ο.Η ) - Του Θανάση Μπούση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.