Το Σπίτι της Ρένας: Κάλεσμα σε εθελοντές για στήριξη του κοινωνικού φροντιστηρίου



Σβάιτσερ: «Η ευτυχία είναι το μόνο πράγμα 
που διπλασιάζεται όταν το μοιράζεσαι».

Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων επιχειρεί να διαμορφώσει συνθήκες στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και να δημιουργήσει ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας μέσω του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δήμου μας.

Η δεινή οικονομική κρίση που έχει εισβάλει σε όλα τα σπίτια των μέσων οικονομικά οικογενειών έχει δημιουργήσει ένα πλήθος προβλημάτων και παρενεργειών στους μαθητές, όπως , εκτός του βιοποριστικού, η αύξηση του άγχους, η αύξηση της βίας και η μείωση της επίδοσης στο σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό και καταγράφοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ο Σύλλογος θα λειτουργήσει για 2η συνεχή χρονιά «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για παιδιά άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο της Ηγουμενίτσας .

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμ­μα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογε­νειακή κατάσταση, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» έχει ως βασικούς στόχους τη μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, τη βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοσης καθώς και την ακαδημαϊκή επιτυχία των μαθητών.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή παρέχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εθελοντές εκπαιδευτικούς για ορισμένο χρονικό διάστημα, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Επισημαίνεται ότι οι φοιτητές καθηγητικών σχολών μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, εφόσον παρουσιαστούν αυξημένες ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους εθελοντές Εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ανάλογα με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και τις ειδικότητες που θα προκύψουν, με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη σχολική χρονιά 2016 – 2017, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Συλλόγου.

Πληροφορίες: Τηλ.2665022019, 2665022780, 6977592595
Το Σπίτι της Ρένας: Κάλεσμα σε εθελοντές για στήριξη του κοινωνικού φροντιστηρίου Το Σπίτι της Ρένας: Κάλεσμα σε εθελοντές για στήριξη του κοινωνικού φροντιστηρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.