ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ, Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ



Οφείλουμε από την αρχή να δηλώσουμε ότι δεν έχουμε τίτλους Θεολογικών Σπουδών. 
 
Όσα γνωρίζουμε για την Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη τα μάθαμε από τους γονείς μας, τους δασκάλους μας και τα ακούσαμε από τα Ιερά κηρύγματα Χριστοφόρων ανδρών της Εκκλησίας μας. 
 
Βέβαια και η ανάγνωση δεκάδων Χριστιανικών Βιβλίων «κάτι» πρόσθεσε στις γνώσεις μας.
 
Ωστόσο ζητούμε να κριθούμε με επιείκεια για όσα θα ακολουθήσουν στο παρόν σημείωμα.
 
Από ό,τι γνωρίζουμε, λοιπόν, η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, ασπάζεται, αποδέχεται, διακηρύσσει ότι Κέντρο της Πίστης μας είναι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, που, μάλιστα, αναγνωρίζεται και ως Ιστορικό Γεγονός.
 
Ο Απόστολος των Εθνών ΠΑΥΛΟΣ στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολήν του γράφει: «Ει δε Χριστός ουκ εγείγερται, ματαία η πίστις υμών». 
Δηλαδή: Αν ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ η πίστης σας είναι μάταιη.
 
Ο διαπρεπής Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ αναφερόμενος στα «στοιχεία» που πρέπει να υπάρχουν σ’ ένα κληρικό αναφέρει: 
«Ο Κληρικός πρέπει να διαθέτει την ορθή πίστη, που κέντρον της είναι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».
 
Μετά ταύτα θα ρωτήσουμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΤΙΤΟΝ, που σεβόμεθα και τιμούμε στον Υπερθετικό Βαθμό και σαν ΤΑΓΟ της Εκκλησίας μας και σαν Προσωπικότητα: 
Εάν ένας ιερέας δηλώνει ότι «εγώ το παραμύθι της Ανάστασης δεν το πιστεύω, όπως δεν πιστεύω και όσα λέγω στην Εκκλησία» θα πρέπει – ΑΚΟΜΗ - να παραμένει ιερέας σε ενορία της Μητρόπολής Σας;;;;
 
Αυτά για την δική σας αρμοδιότητα Σεβασμιότατε, καθ’ όσον για τις χυδαίες ύβρεις περί … «τουρκοσπόρων», κ.λ.π. σύντομα θα ασχοληθεί – όπως πληροφορηθήκαμε – η Εισαγγελική Αρχή.
 
Η υπομονή, η καρτερικότητα και η ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών της Θεσπρωτικής Ενορίας, που ταλαιπωρείται από τον αναιδέστατο ιερά της, έφθασε στα όρια της.
ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ, Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ, Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.