Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960




Η πρόσφατη απόδραση στην γενέθλια γη της Ηγουμενίτσας απέφερε το αναρτημένο σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από την Ηγουμενίτσα του 1960. 


Ανασύρεται από το αρχείο του Λευτέρη Ρέβη ο οποίος ευχαρίστως το παραχώρησε.


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην είσοδο της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας και αποτελεί ενθύμιο από την επίσημη έναρξη των μαθημάτων του κατηχητικού της χρονιάς, για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.


Απεικονίζονται πολλά γνωστά πρόσωπα της Ηγουμενιτσιώτικης κοινωνίας, εκ των οποίων κάποια έχουν φύγει από την ζωή.


Στο κέντρο της φωτογραφίας κυριαρχεί η μορφή του ιεροκήρυκα π. Τίτου Καράντζαλη που αργότερα έγινε μητροπολίτης Χαρτούμ και είχε το γνωστό τραγικό τέλος.

Επίσης αναγνωρίζονται οι δάσκαλοι Κώστας Παπαγγέλης, Σταύρος Λέττας και Κώστας Βλαστός.

Μεταξύ των πολλών μαθητών του τότε Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, αναγνωρίζονται με πρώτη ματιά οι Κώστας Τσοπόκης, Γιώργος Στέλιος, Βαγγέλης Οικονομίδης,Γεράσιμος Κόρος,Νίκος Τσώης, Σπύρος Αθανασίου, Λευτέρης Ρέβης, Φίλιππας Χονδρόπουλος,Γιάννης Αθανασίου, Ιωσήφ Βαρουξάκης, Φώτης Μάκος, Κώστας Αθανασίου, Παύλος Τζοβάρας, Άκης Φάτσιος, Μιχάλης Βρύσης, Παναγιώτης Ψυχογιός, Μάκης Ρούμπης, Νίκη Μιχαλά, Ανθούλα Μικρούλη, Αγαθή Τζάφου, Φρόσω Χονδροπούλου, Διαμάντη, Μαρία Γαλάνη, Κατερίνα Αθανασίου, Ελένη Ντάνη, ‘Αρτεμη Ράγγου, Ζωή Μιχαλά, και Τζοβάρα.

Στην σύνθεση της φωτογράφησης συμμετέχουν κάποιοι γυμνασιόπαιδες αλλά και γονείς.
Είναι σίγουρο ότι προσεκτικότερη και πιο επίμονη μελέτη της φωτογραφίας θα αποφέρει περισσότερα ονόματα, τα οποία μπορούν να προστεθούν στα πεδία των σχολίων.

Αναστάσιος Βασειάδης
Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.