Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε δημοσίευμα μας




Κύριε Διευθυντά,

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας, με τίτλο: "Για μια ακόμη φορά, εκτός η Θεσπρωτία από την τουριστική προβολή της Ηπείρου", θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Με μια προσεκτική ανάγνωση του Δελτίου Τύπου για το ταξίδι εξοικείωσης που οργάνωσε το Σουηδικό Τουριστικό γραφείο Θεματικού Τουρισμού Traweil, θα διαπιστώνατε ότι:

Η διοργάνωση της επίσκεψης δεν έγινε από την Περιφέρεια, αλλά από το ίδιο το τουριστικό γραφείο σε συνεργασία με ξενοδοχειακή μονάδα των Ιωαννίνων, η οποία όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση είναι και ο χορηγός του ταξιδιού.
Η Περιφέρεια- όπως πράττει με δεκάδες δράσεις που οργανώνονται στην Ήπειρο- έχει θέσει υπό την αιγίδα της την επίσκεψη, χωρίς την παραμικρή οικονομική της επιβάρυνση. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα παροχής τυχόν διευκολύνσεων στην αποστολή, προς γενικότερο όφελος της περιοχής μας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η διακίνηση των Δελτίων Τύπων της. Στο πλαίσιο αυτό διαβιβάστηκε Δελτίο Τύπου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, το οποίο δεν εκδόθηκε από την Περιφέρεια, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμά σας, αλλά από τους διοργανωτές. Ανάλογη διακίνηση Δελτίων Τύπου γίνεται και για άλλους φορείς, συλλόγους κλπ., χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στα κείμενά τους, για αυτό άλλωστε δεν συνοδεύονται από το λογότυπο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πέραν και ανεξάρτητα των ανωτέρω, στο επίσημο πρόγραμμα του Σουηδικού Γραφείου το οποίο μας είχε κοινοποιηθεί συνοδευτικά με το Δελτίο Τύπου, περιλαμβανόταν και διάσχιση τμήματος της Π.Ε. Θεσπρωτίας από Πέρδικα προς Πάργα.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, πρέπει να συμφωνήσετε ότι οι αιχμές κατά της Περιφέρειας δεν ευσταθούν και πολύ περισσότερο είναι άνευ ουσιαστικού και τυπικού αντικειμένου οι "παραινέσεις" σας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας να προβεί σε "κάποιας μορφής αντίδραση".

Θεωρούμε αυτονόητη τη δημοσίευση της απάντησης στο επόμενο φύλλο της "ΤΙΤΑΝΗΣ" και στην άμεση ανάρτησή της στο Thespro.gr. 

Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε δημοσίευμα μας Απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου σε δημοσίευμα μας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.