Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ήπειρο αναχώρησαν οι Σουηδοί ποδηλάτες - Τελικά επισκέφθηκαν και τη Θεσπρωτία





Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 10 Οκτώβριου 2016 το ταξίδι εξοικείωσης (Familiarisation Trip) για τους 15 Σουηδούς παράγοντες- ποδηλάτες του Θεματικού Τουρισμού, το οποίο οργανώθηκε με τη συνεργασία του Σουηδικού Τουριστικού Οργανισμού Τrawell και του ξενοδοχείου Epirus Palace Hotel and Conference Centre και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, με οδηγό την Ηπειρώτισσα αθλήτρια του ποδηλάτου Ελευθερία Λάβαρη, να γνωρίσουν την Ήπειρο και να ανακαλύψουν τις ομορφιές των περιοχών της αφού καθημερινά κάλυπταν πάνω από 80 χιλιόμετρα με ποδήλατο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκεφτήκαν περιοχές στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Σύβοτα την Πέρδικα τη Πάργα, τα Τζουμέρκα και την πόλη Ιωαννίνων. Η επίσκεψη στην Ήπειρο, ήταν γι’ αυτούς μια μοναδική και απρόσμενη εμπειρία όπως οι ίδιοι έλεγαν καθ΄ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή. Κάθε διαδρομή έκρυβε για τη Σουηδική αποστολή και μια ευχάριστη έκπληξη, με αποκορύφωμα την ποδηλατική διαδρομή δίπλα στο επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, που ήταν για αυτούς μια συγκλονιστική εμπειρία που δεν είχαν ξαναζήσει. Εξίσου εντυπωσιασμένοι έμειναν από τα μνημεία και την γαστρονομία της Ηπείρου.

Το γενικό τους συμπέρασμα, είναι ότι η Ήπειρος έχει όλες τις δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού, δίνοντας έμφαση τόσο στις διαδρομές που γνώρισαν, αλλά και για άλλες περιοχές για τις οποίες ενημερώθηκαν.

Ξεχωριστή στιγμή για αυτούς, ήταν η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στην οποία με χαρά άκουσαν ότι η Περιφέρεια επενδύει στον ποδηλατικό τουρισμό, βελτιώνει υποδομές και διαδρομές σε όλη την Ήπειρο. Σε συνέχεια της συζήτησης που είχαν οι Σουηδοί ποδηλάτες δεσμεύτηκαν ότι θα καταθέσουν προτάσεις από τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους και διαβεβαίωσαν ότι θα αποτελέσουν "πρεσβευτές της Ηπείρου" στη Σουηδία, όπως τους πρότεινε ο Περιφερειάρχης. Υποσχέθηκαν μάλιστα ότι σε σύντομο χρόνο θα μας επισκεφθούν εκ νέου με περισσότερους νέους φίλους ποδηλάτες, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι τον πολιτισμό, τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου και τις διαδρομές της Ηπείρου.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ήπειρο αναχώρησαν οι Σουηδοί ποδηλάτες - Τελικά επισκέφθηκαν και τη Θεσπρωτία Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ήπειρο αναχώρησαν οι Σουηδοί ποδηλάτες - Τελικά επισκέφθηκαν και τη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.