thespro.gr

Ειδήσεις από τη Θεσπρωτία, την Ηγουμενίτσα, το Φιλιάτι, την Παραμυθιά Υπεύθυνος: Αναστασίου Α. Ευάγγελος Τηλ. 6937784937 Email: info@892.gr

Αρχείο

Image and video hosting by TinyPic

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ


24 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα στις 24/11/2016 η Πανελλαδική 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών η οποία εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία.
Οι Ναυτεργάτες με την απεργία τους νέκρωσαν το σύνολο των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των μεγάλων και βασικών Πορθμειακών γραμμών ενώ καθολικό είναι και το σταμάτημα των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων των διεθνών γραμμών.
Στον Πειραιά, στην Πάτρα, στα λιμάνια της Κρήτης, σε Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, Ραφήνα, Λαύριο, Κυλλήνη – Ζάκυνθο, Ρίο – Αντίρριο μαζί και σε δεκάδες ακόμη λιμάνια οι Ναυτεργάτες έστειλαν σαφές μήνυμα προς την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική ότι τα νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος τους θα τα αντιπαλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους.

Τα μέτρα της β΄ αξιολόγησης αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αντεργατική αλυσίδα κυβέρνησης – δανειστών για να διαλύσουν τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων στις εργασιακές σχέσεις.
Η κατάθεση του Προϋπολογισμού με νέα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ, το αντιδραστικό σχέδιο νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση είναι τα χειροπιαστά μέτρα που η κυβέρνηση ήδη προωθεί σε συνεννόηση και συμφωνία με το κουαρτέτο.
Στον χώρο της Ναυτιλίας, ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η συνάντηση στις 21/11/2016 μεταξύ ΠΝΟ – Υπουργού Ε.Ν που στο σχετικό Υπόμνημα που κατατέθηκε για πολλοστή φορά δεν υπήρχε θετική απάντηση ούτε σε ένα από τα δεκάδες αιτήματα που περιελάμβανε αυτό…..
Αντίθετα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι σχετική διαβούλευση για τις λεγόμενες φοροαπαλλαγές συμπεριλαμβάνει και τον τρόπο φορολόγησης των Ναυτικών, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε να βάλει στο στόχαστρο την φορολογία των Ναυτικών!!!
Σημειώνουμε ότι η φορολογία των Ναυτεργατών τα τελευταία χρόνια τριπλασιάστηκε ενώ των εφοπλιστών παρέμεινε ανέγγιχτη και ανέπαφη από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρώντας ένα σκανδαλώδες καθεστώς φορολογικής ασυλίας.
Η καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία δείχνει την αγωνιστική διάθεση και θέληση των Ναυτεργατών να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην καταστροφική νεομνημονιακή κυβερνητική πολιτική.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να πορευτεί το σύνολο των συνδικάτων και των εργαζομένων για την σύγκρουση, την ρήξη και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Κλείνοντας θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ έχει λάβει απόφαση – και ήδη αυτό το έχει δημοσιοποιήσει – για την συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία στις 8/12/2016. Απεργία η οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρει Πανεργατικό Πανελλαδικό χαρακτήρα και να συμμετάσχουν σε αυτήν τόσο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Αυτήν την θέση θα υποστηρίξουμε όταν γίνει συνεδρίαση της ΠΝΟ για να ληφθεί σχετική απόφαση.

Για την ΠΕΝΕΝ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης Κροκίδης Νικόλαος


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *