Το δώρο του Θεσπρωτού στον Μπάρακ Ομπάμα


Με έργο του Θεσπρωτού καλλιτέχνη κ. Κωνσταντίνου Βαλαή τιμήθηκε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής Barack Obama, κατά την διαμονή του στον Αστέρα Βουλιαγμένης. 

Ο Κωνσταντίνος Βαλαής κατάγεται από το Φοινίκι Φιλιατών και ξεκίνησε τις αναζητήσεις του στις τέχνες από νεαρή ηλικία. Διδασκόμενος από τον Νικόλαο Καλαμβόκη (αγιογράφο) και την Έλενα Μπινιώτη (καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών) σπούδασε αγιογραφία και ζωγραφική. Στην συνέχεια αφιέρωσε αρκετό χρόνο σε σπουδές, αποκτώντας κρατικό πτυχίο, στην αργυροχρυσοχοΐα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Έως σήμερα, τα έργα του, έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Πρεσβεία της Τσεχίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Πινακοθήκη Πειραιά, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, στην γκαλερί Magna, στην Designers’ dot Gallery, στην Ersis Gallery, στην TITANIUM YIAYIANNOS GALLERY, στην ALFA GALLERY στη Κύπρο, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Grand Resort Lagonissi, στο κέντρο τέχνης Καστέλας,στην αίθουσα τέχνης Κούρος στην Τρίπολη, στο πολιτιστικό κέντρο του Π.Φαλήρου Αττικής στο Φλοίσβο, στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», στο Δημαρχείο Π.Φαλήρου Αττικής, στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Χαλκού, στο Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου Θεσπρωτίας και σε άλλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Mε έργα του έχουν τιμηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, κ. Klaus Vaclav, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, κ. Δημήτρης Χριστόφιας, οι τότε Υπουργοί Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Παύλος Γερουλάνος, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Αλεξάνδρα Τσιάβου (χάλκινη Ολυμπιονίκης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012).

Έργα του βρίσκονται μόνιμα στο Astir Palace Resort, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο Δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου, στο Δημαρχείο Τριπόλεως και στο Δημαρχείο Φιλιατών Θεσπρωτίας και σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει τιμηθεί με χρυσό μετάλλιο από την «UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος» για την προσφορά του στην τέχνη, στην οποία διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων επί δύο έτη. 
Επίσης, υπήρξε Έφορος στο «Λαογραφικό Μουσείο Φοινικίου» της Ηπείρου.


 
Το δώρο του Θεσπρωτού στον Μπάρακ Ομπάμα Το δώρο του Θεσπρωτού στον Μπάρακ Ομπάμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες