Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών με Ευρωπαϊκό πρόσημο (+ΦΩΤΟ)




Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι, αντιπροσωπείας του Πολιτιστικού Πολιτιστικού αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο κα Αρετή Μέμμου, την Ταμία κα Ηλιάνα Σπανοπούλου, την κα Λέτα Σωτηρίου, τον κο Στράτο Ταταλιά και την κα Δήμητρα Καραμπίνα με καθήκοντα διερμηνέα, επισκέφτηκαν την πόλη Putignano της Επαρχίας Bari της Περιφέρειας Puglia.

Σκοπός του ταξιδιού, η γνωριμία, η προσέγγιση, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και κοστουμιών με τον Πολιτιστικό Φορέα του Δήμου του Putignano, σε θέματα πολιτιστικά, παράδοσης, Ηθών και Εθίμων κ.α.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή....η πρώτη προσέγγιση έγινε τον Ιανουάριο του 2016 μέσω επιστολής που τους αποστείλαμε ζητώντας τη συνδρομή και βοήθειά τους για την πραγματοποίηση του καρναβαλιού στους Φιλιάτες.

Η κα Emanuela Elba (υπεύθυνη Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Putignano), ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημά μας και σε συνεννόηση με τα εκεί γκρουπ καρναβαλιστών, συγκέντρωσε περί τα 60 αποκριάτικα κοστούμια και μας τα έστειλαν.

Η επαφή με τους φίλους Ιταλούς όχι μόνο δεν διεκόπη τους επόμενους μήνες, αλλά έγινε ακόμη πιο εντατική και εποικοδομητική ...με αποκορύφωμα το ταξίδι της Φιλιατιώτικης Αντιπροσωπείας στην Ιταλία. Οι επαφές στο γειτονικό κράτος, ήταν πολλές και σημαντικές, όπως και τα αποτελέσματα-συμπεράσματα των συζητήσεων.

Ο Αντιδήμαρχος του Putignano κος Gambardella, η υπεύθυνη Τουρισμού και Πολιτισμού κα Elba καθώς και ο Πρόεδρος Ίδρυσης του Καρναβαλιού κος loperfido, μαζί με την αντιπροσωπεία τους, υποδέχτηκαν με κάθε επισημότητα την αντιπροσωπεία από τους Φιλιάτες. Τα συμπεράσματα των επαφών ήταν πως και οι δύο πόλεις θα έχουν στο εξής σταθερή συνεργασία και αλληλοβοήθεια σε θέματα πολιτισμού, παράδοσης, ηθών και εθίμων κ.α. Επίσης αποφασίστηκε η ανταλλαγή καρναβαλικών γκρουπ κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Φιλιάτες και Putignano. 
Πολύ σημαντικό ήταν και το κάλεσμα από πλευράς Πολιτιστικού Συλλόγου στην από κοινού εμφάνιση με τον Πολιτιστικό Φιλιατών σε Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Καρναβαλιού.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς... καθώς επίσης και για τη ζεστή και απλόχερη φιλοξενία τους.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών, θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλο το Θεσπρωτικό κοινό, την πρόθεσή μας, το Φιλιατιώτικο Καρναβάλι καθώς και όλες οι δράσεις του Πολιτιστικού, να αποτελέσουν πόλο έλξης, συμμετοχής για ολόκληρο το Θεσπρωτικό και μη κοινό.

Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους Φορείς ιδιωτικού και Δημοσίου και σε όλους τους κατοίκους της Θεσπρωτίας για τη συμμετοχή τους στο Φιλιατιώτικο Καρναβάλι, το ιστορικότερο καρναβάλι της Θεσπρωτίας με πληθώρα εκδηλώσεων και δρώμενων, από το παρελθόν και το παρόν.

Σεβόμαστε και αναδεικνύουμε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας... 
Σας περιμένουμε..

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών με Ευρωπαϊκό πρόσημο (+ΦΩΤΟ) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών με Ευρωπαϊκό πρόσημο (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.