Να συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα της δίκης της Δημάρχου ζητάει η αντιπολίτευση του Δήμου Σουλίου



Ως γνωστόν, με κλητήριο θέσπισμα του κ. εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας παραπέμπεται να δικαστεί στο τριμελές Πλημ/κείο Θεσπρωτίας στις 07/12/2016 η Δήμαρχος Σουλίου για παράβαση καθήκοντος σε βάρος και προς βλάβη των συμφερόντων του Δήμου Σουλίου ενεργώντας από πρόθεση, κατά το κατηγορητήριο, γιατί όπως όφειλε δεν απέβαλε από την αυθαίρετη κατοχή των υπ. αριθ. 171,172 και 190 αγροτεμαχίων, ανηκόντων κατά κυριότητα στο Δήμο Σουλίου εκτάσεως 3.500 τ.μ., 7.500 τ.μ. και 5.000 τ.μ. αντίστοιχα, τους αυθαίρετους κατόχους αυτών μέχρι και σήμερα δηλαδή τους Αλέξανδρο και Δημήτριο Μαμούρη.

Επισημαίνουμε ότι ο δεύτερος εξ αυτών, χρημάτισε Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος κατά την προηγούμενη δημοτική τετραετία, καθώς και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος το 2014 με το συνδυασμό της Δημάρχου.

Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και άπτεται άμεσα των συμφερόντων του Δήμου μας, αφορά δε λόγω της σπουδαιότητας του το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ως υπέρτατου ιεραρχικά συλλογικού οργάνου, θεωρούμε ότι πρέπει να εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο άμεσο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ανωτέρω θέμα, το οποίο προφανώς είναι ΜΕΙΖΟΝΟΣ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ σημασίας, σχετιζόμενο με την βλάβη των συμφερόντων του Δήμου και ειδικότερα την προστασία της Δημοτικής περιουσίας. Ταυτόχρονα, άμεση λήψη απόφασης για ανάθεση και εντολή στην Νομική Σύμβουλο του Δήμου, να προβεί επειγόντως σε όλες τις αναγκαίες Νομικές ενέργειες για την αποβολή των παραπάνω αυθαίρετων κατόχων από τις κατεχόμενες δημοτικές εκτάσεις, όπως αυτές πλέον αναγράφονται στους Κτηματολογικούς Πίνακες Αναδασμού και την επανεγκατάσταση του Δήμου σε αυτές, όπως επιβάλει το καθήκον και η νομική υποχρέωση των αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Σουλίου.

Παράλληλα δε, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση ελέγχου από όργανα και υπηρεσίες του Δήμου η ύπαρξη ή μη αυθαίρετων καταλήψεων σε άλλα ακίνητα του Δήμου μας και παροχή εντολής προς τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου να προβεί στις απαραίτητες Νομικές ενέργειες αποβολής των αυθαίρετων κατοχών από τα τυχόν καταπατηθέντα ακίνητα.

Η Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη του Δήμου Σουλίου δεσμεύεται, ότι εάν δεν υλοποιηθούν οι προτάσεις της από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, θα κάνει όλες τις αναγκαίες και νομικές ενέργειες προς κάθε υπηρεσία με στόχο να υλοποιηθούν τα παραπάνω και να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Σουλίου.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ




Να συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα της δίκης της Δημάρχου ζητάει η αντιπολίτευση του Δήμου Σουλίου Να συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα της δίκης της Δημάρχου ζητάει η αντιπολίτευση του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.