Ηγουμενίτσα: «Ήταν στραβό το κλήμα το ΄φαγε κι ο γαϊδαρος»




Στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της 24ης Νοέμβρη, κατάντια!
Τρεις (!) ξεχωριστές άμαζες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ηγουμενίτσα
Που οδηγεί η τακτική της διάσπασης και της υπονόμευσης


Ενώ η επίθεση κυβέρνησης-δανειστών-κεφαλαίου εξελίσσεται εδώ και καιρό, ακάθεκτη, εφ΄ όλης της ύλης, ενάντια σε όλους και σε όλα τα δικαιώματα του λαού μας, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν «κατάφεραν» να συνεννοηθούν να κηρύξουν έστω και αυτή την εθιμοτυπική απεργία που κηρύσσουν αυτήν την περίοδο την ίδια μέρα. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε απεργία στις 24 Νοέμβρη και η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκέμβρη.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, την ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, στην Ηγουμενίτσα, υπήρχαν τρία διαφορετικά καλέσματα για συγκέντρωση.

· Το πρώτο στις 10πμ από τον Σύλλογο των εργαζομένων στους ΟΤΑ (δήμοι) στην είσοδο της Οικονομικής Εφορείας Ηγουμενίτσας. Στην συγκέντρωση αυτή καλούσαν και οι δυνάμεις τους ΠΑΜΕ στο Δημόσιο.

· Το δεύτερο από την ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας (καθηγητές) στις 11πμ στον Πεζόδρομο. Εδώ πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

· Και το τρίτο από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι-νηπιαγωγοί) στις 11.30πμ στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΜΕ- ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Και να φανταστεί κανείς ότι πρόσφατα συγκροτήθηκε το Νομαρχιακό Τμήμα Θεσπρωτίας της ΑΔΕΔΥ (συντονιστικό όλων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων του Νομού) στο 9μελές Δ. Σ. του οποίου βρίσκονται 2 από την ΕΛΜΕ, 2 από τους ΟΤΑ και 2 από τους δάσκαλους με αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων, το οποίο δεν κατάφερε να κάνει τον στοιχειώδη συντονισμό.

Θεωρούμε ότι αυτή η θλιβερή εικόνα - και μάλιστα σε μια μικρή πόλη όπως η Ηγουμενίτσα - που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και που, εκτός των άλλων, επιτείνει την απογοήτευση και τον αναχωρητισμό των εργαζομένων από τα σωματεία, δεν είναι τυχαία. Έχει να κάνει με την πολιτική των δυνάμεων αυτών που δεν θέλουν ουσιαστικά να αναπτυχθεί ένας πραγματικός μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τακτική αυτή της διάσπασης και της υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, να ανατρέψουν αυτήν την τακτική, για να βρεθούμε όλοι μαζί στον δρόμο της κοινής δράσης για τη συγκρότηση μετώπου αντίστασης, που είναι ό μόνος τρόπος για να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προστατών τους.

Δηλώνουμε ότι, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε μέσα από τους Συλλόγους και τα σωματεία μας, να παλεύουμε για την ενιαία έκφραση όλων των εργαζομένων, μέσα από κοινές απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και σε κάθε διασπαστική πολιτική, στη βάση μιας ελάχιστης πολιτικής συμφωνίας (ανατροπή πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης-κεφαλαίου) και εξασφάλισης του δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης του κάθε φορέα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τον ενιαίο αγώνα μας

Αλεξίου Παύλος, πρόεδρος Δ. Σ. Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Ευθυμίου Χρήστος, αντιπρόεδρος Δ. Σ. Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Θεσπρωτίας
Κοντογιάννη Μαριλένα, μέλος Δ. Σ. ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Τζέρπος Νίκος, μέλος ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Γραμματά Ρέα, μέλος Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης
Κούρτη Ιουλία, μέλος Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης




Ηγουμενίτσα: «Ήταν στραβό το κλήμα το ΄φαγε κι ο γαϊδαρος» Ηγουμενίτσα: «Ήταν στραβό το κλήμα το ΄φαγε κι ο γαϊδαρος» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.