Γουρουνόσκυλο έπεσε θύμα της μανίας των λύκων
Την Τετάρτη 26/10/16 λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννινα σε κυνήγι αγριόχοιρου άλλο ένα κυνηγόσκυλο βρήκε φρικτό θάνατο πέφτοντας θύμα των αιμοβόρων και αδίστακτων πλέον λύκων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον σκύλο του συνάδελφου Θανάση Μπρισίμη,ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Κώστα Γραμμόζη από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου. Όλη η παρέα λοιπόν το πρωί της 26ης Οκτωβρίου βρέθηκε στην περιοχή Ρούψια κοντά στο Πωγώνι για κυνήγι αγριόχοιρου, έγιναν οι συνηθισμένες ενέργειες ( κόψιμο της περιοχής,τοποθέτηση των καρτεριών κ.τ.λ) δόθηκαν οι τελευταίες απαραίτητες οδηγίες και η παγάνα ξεκίνησε με 3 σκυλιά.

Κάποια στιγμή και ενώ η παγάνα βρισκόταν σε εξέλιξη ο παγανιέρης μέσω του gps διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο άτυχο σκυλί είχε ξεμείνει αρκετά πίσω από τα υπόλοιπα 2 και φαινόταν ακίνητο,αμέσως έκανε κλήση στο gps και έντρομος αντιλήφθηκε ότι αυτό που άκουγε ήταν ο φρικιαστικός ήχος που έκαναν τα σαγόνια των λύκων ενώ ξέσκιζαν σε κομμάτια το άτυχο γουρουνόσκυλο ενώ ταυτόχρονα άλλοι λύκοι γύρω γύρω χαλούσαν τον κόσμο με τα μουγκρητά και τα ουρλιαχτά τους. Αμέσως δόθηκε σήμα για λήξη της παγάνας και ενημερώθηκαν άπαντες για το τι συνέβη. Όλοι μαζί έτρεξαν στο σημείο για να βοηθήσουν τον φίλο και τετράποδο συνάδερφο τους αλλά ήταν πλέον αργά και το μόνο που αντίκρισαν ήταν το μακελεμένο κουφάρι ενός άλλοτε υπέροχου σκύλου.

Ο συγκεκριμένος σκυλάκος έρχεται να προστεθεί σαν άλλο ένα απλό νούμερο στον αιματοβαμμένο κατάλογο από τα αμέτρητα πλέον κυνηγόσκυλα που έχουν πέσει θύματα των δήθεν υπό εξαφάνιση και δήθεν σπάνιων λύκων ( που στο μεταξύ έχουν αποικήσει μέχρι και την Πάρνηθα με αποδείξεις και ντοκουμέντα ),σε μια χώρα που οι αρμόδιες υπηρεσίες δυστυχώς κωφεύουν σε τέτοια "μικροπροβληματάκια" αρνούμενες για δικούς τους λόγους να δούνε την πραγματική διάσταση του προβλήματος και να λάβουν τα απαραίτητα δραστικά μέτρα .

Ο Θανάσης το πρωί έφυγε από το σπίτι του με ένα υπέροχο ζώο,τον φίλο,σύντροφο και συνάδελφο του και το μεσημέρι γύρισε πίσω μόνο με το λουρί του gps....Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενδιαφέρονται,δεν ασχολούνται οπότε ο ματωμένος κατάλογος των κατακρεουργημένων σκύλων μας συνεχίζεται και δυστυχώς δείχνει να μην έχει τέλος .

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή έχουν θανατωθεί και κατασπαραχτεί με τον ίδιο μαρτυρικό τρόπο άλλα 6 γουρουνόσκυλα, όπως επίσης πρέπει να τονιστεί ότι την ίδια μέρα στην ίδια περίπου περιοχή (προφανώς από άλλη αγέλη) κατασπαράχτηκε και η νεαρή Άλμα, η ποιντερίνα του συνάδελφου Αλέξανδρου Τζάου .

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου - ihunt.gr

 
Γουρουνόσκυλο έπεσε θύμα της μανίας των λύκων Γουρουνόσκυλο έπεσε θύμα της μανίας των λύκων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2016 Rating: 5

Σελίδες