Στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα και τα στοιχεία...




Το κέντρο υγείας Παραμυθιάς επισκέφθηκε εχθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στα πλαίσια της διαβούλευσης του νόμου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο συντονιστής της ΝΕ, Π. Παπαρούνας, ο συντονιστής της ΟΜ Δημου Σουλίου Η. Φωτίου, ο Σ. Μηλιαρέσης μέλος του Τ. υγειας της ΝΕ και ο Π.Βίλιας μέλος της ΝΕ.. Εκ μέρους του προσωπικού την ενημέρωση έκανε ο Β. Κάτσιος συνεπικουρούμενος απο εκπρόσωπο των διοικητικών και άλλων γιατρών.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, απο την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων διαφάνηκε πως από πλευρά προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού δεν υπάρχουν ελλειψεις. Τα όποια προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα μικροβιολογικά εργαστήρια. Στον τομέα των προμηθειών εως τωρα δεν υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές προς τους προμηθευτές. Απο τα στοιχεία της νοσολογικής κίνησης φαίνεται πως 25.155 ασθενείς πέρασαν την γενική ιατρική, 5730 απο το παιδιατρικό, 2085 απο ακτινολογικό ενω έγιναν 4015 ακτινογραφίες.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου κεντρου υγείας κρίνεται πάνω απο ικανοποιητική, ενω για την ακόμη καλύτερη λειτουργία του εγιναν προτασεις για μια φορά την εβδομάδα να υπάρχουν επισκέπτες γιατροι, καρδιολόγος και ορθοπεδικός ,τον καλύτερο συντονισμό με το ΕΚΑΒ, την αναδιάρθρωση των αγροτικών ιατρείων με γεωγραφική επικαιροποίηση, και την ύπαρξη μικρού κουμπαρά που θα επιτρέπει άμεσες προμήθειες. Ολες οι προτάσεις θα κατατεθούν στην σύσκεψη που θα γίνει το Σάββατο στην Πρέβεζα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.


Στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα και τα στοιχεία... Στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα και τα στοιχεία... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.