Καλοδεχούμενοι οι 50 πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας



Χωρίς να έχει γνώση, ούτε η Περιφέρεια Ηπείρου, ούτε η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας, ούτε καν η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, το απόγευμα της Δευτέρας, μεταφέρθηκαν αιφνίδια σε ξενοδοχείο της Πλαταριάς Ηγουμενίτσας 50 πρόσφυγες, όλοι μέλη οικογενειών, μόνο εις γνώση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου και προφανώς του Υπουργείου.

Η Θεσπρωτική κοινωνία, για ακόμα μία φορά, είμαστε σίγουροι, θα αγκαλιάσει τους δύσμοιρους συνανθρώπους μας που μας έρχονται από τόσο μακριά αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, κυρίως για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους.

Πρόκειται για οικογένειες από την Συρία, που "ζούσαν" για μήνες σε σκηνές, μέσα στα χιόνια (το τελευταίο διάστημα), στην Ειδομένη και οι οποίοι έχουν ήδη πάρει την έγκριση ασύλου και περιμένουν την μεταστέγασή τους σε δομές του εξωτερικού.

Ωστόσο παράπονα και μάλιστα έντονα, τόσο από την πλευρά της Περιφέρειας όσο και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, προκάλεσε η κρυψίνοια τακτική του Δήμου Ηγουμενίτσας και του αρμόδιου Υπουργείου, ο οποίος Δήμος, εδώ και 2 ημέρες γνώριζε (χωρίς καν να ζητήσει την άποψη και τη βοήθεια των υπόλοιπων φορέων και της τοπικής κοινωνίας), συμφώνησε και είχε υποδείξει ξενοδοχείο στην Πλαταριά, παραλείποντας όμως να ενημερώσει τόσο την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

Σαν thespro.gr, καλούμε τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας και της Πλαταριάς, να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες και να παραμερίσουν ακραίες φωνές.

Αύριο ίσως είσαι και εσύ στην θέση τους.





Καλοδεχούμενοι οι 50 πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Καλοδεχούμενοι οι 50 πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.