Πρώτη παρουσία της Ηπείρου σε τουριστική έκθεση της Πολωνίας




Την πρώτη της προσπάθεια, συνδυασμένης, προβολής του τουρισμού και αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου στην Πολωνία, πραγματοποίησε η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους Ιωαννιτών και Αρταίων, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και επιχειρηματίες, συμμετέχοντας στην Έκθεση «Ελληνικό Πανόραμα» (Grecka Panorama) που πραγματοποιήθηκε από 2 ως 4 Δεκεμβρίου 2016 στη Βαρσοβία.

Η επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης, έγινε με γνώμονα τη σταθερή επιδίωξη για "'άνοιγμα" της Ηπείρου σε νέες αγορές και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες επιλογές των Πολωνών για διακοπές στο εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών του περιπτέρου της Ηπείρου, στράφηκε προς τα παράλια, στις ορεινές περιοχές, αλλά και στα μνημεία της. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των επιχειρηματιών- εκθετών αγροτικών προϊόντων, που είχαν την δυνατότητα να προσεγγίσουν, ως ένα σημείο, τις τάσεις και τα ενδιαφέροντα των Πολωνών καταναλωτών, στοιχείο χρήσιμο για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συμβάλλουν και οι οργανωμένες συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων και των ιδίων των επιχειρηματιών τουρισμού και παραγωγών για τη σύναψη συμφωνιών.

Εκτός του Πολωνικού κοινού, την Έκθεση και το περίπτερο της Ηπείρου, μεταξύ των άλλων επισκέφθηκαν η κ. Μαρία- Αικατερίνη Τζιτζικώστα (Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO), εκπρόσωποι της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία, Πολωνοί βουλευτές ως επίσης και εκπρόσωποι του Πολωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Ιωάννης Καραμπίνας, ο οποίος τους ενημέρωσε για τη θεαματική βελτίωση που παρατηρείται στην Ήπειρο στον τομέα των τουριστικών υποδομών, στις δυνατότητες που υπάρχουν για κάλυψη κάθε τουριστικού ενδιαφέροντος καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για τα τοπικά προϊόντα κ.α., στοιχεία που έχουν συμβάλλει στην συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού.

Ξεχωριστό γεγονός αποτέλεσε η ανοικτή εκδήλωση παρασκευής ηπειρωτικών εδεσμάτων και παραδοσιακών φαγητών εντός του Περιπτέρου και το κέρασμα που ακολούθησε σε προσκεκλημένους και επισκέπτες. Τα είδη που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ήταν ευγενική προσφορά των παραγωγών που συμμετείχαν στο Περίπτερο της Περιφέρειας και παρασκευάστηκαν από την κ. Έφη Στάμου μέλους της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ι. Καραμπίνας, το Δήμο Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος Ν. Γκόλας (ενώ στην αντιπροσωπεία του ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου, Β. Βλέτσας, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Βασιλείου και ο Ειδ. Σύμβουλος Στ. Ζέρβας), το Δήμο Αρταίων ο Αντιδήμαρχος Κων. Χαρακλιάς, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ο Πρόεδρός του Αλεξ. Πάσχος και την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων ο Υπεύθυνος Στρατηγικής και Ανάπτυξης Σαμ Κουδούνης.

Σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Καραμπίνας, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

«Πρέπει να πούμε και να τονίσουμε εδώ ότι η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την εξωστρέφεια της περιοχής. Όλοι μαζί λοιπόν, Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, πρωτογενής τομέας, παραγωγοί, κάναμε μια μεγάλη εκδήλωση στην Πολωνία.

Παρουσιάσαμε τόσο το τουριστικό μας προϊόν, όσο και τα τοπικά προϊόντα, επιειδώκοντας να αποκτήσουμε ένα μεγάλο μερίδιο από την αγορά της Πολωνίας, που αναζητεί προϊόντα καλής ποιότητος και να έρχονται κατευθείαν από τον παραγωγό. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, είμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω για την περιοχή μας. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και 2-3 χρόνια, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Συμμετοχές:

Στην Έκθεση συμμετείχαν με προϊόντα τους οι επιχειρήσεις:

Γαλακτοβιομηχανία "Καράλης", Ελιές "Φίλιππος, "Μονολίθι"-Ζυμαρικά, "Κομίνη"-Βότανα, "Κίτσιος"Μέλι, "Αποστολίδης"-Βιολογικά Φρούτα, Κτήματα Ευδοξία.




Πρώτη παρουσία της Ηπείρου σε τουριστική έκθεση της Πολωνίας Πρώτη παρουσία της Ηπείρου σε τουριστική έκθεση της Πολωνίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.