Σε δικαστήριο την Τετάρτη οι καταγγελίες του Β. Κούρτη για την εξόρυξη αδρανών υλικών & νερού. Κατηγορούμενη η Στ. Μπραΐμη για παράβαση καθήκοντος. Τι λέει η ίδια





Σε δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, κατέληξαν οι καταγγελίες του πρώην δημοτικού συμβούλου Ευάγγελου Κούρτη, σχετικά με την εξόρυξη αδρανών υλικών από το νταμάρι στο Γαρδίκι καθώς και για τα αδρανή υλικά και το νερό που αντλούσε η εταιρεία κατασκευής των ΣΕΑ Ελευθερωχωρίου.

Κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος εκτελούμενη δια παραλείψεως είναι η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη και μοναδικός μάρτυρας ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κούρτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Για την εξόρυξη αδρανών υλικών από το νταμάρι στο Γαρδίκι:
Στις 30-5-2013, ο ανεξάρτητος τότε, δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κούρτης, με ερώτημα του προς την δήμαρχο, ζητούσε να ενημερωθεί για τα αντισταθμιστικά και οικονομικά οφέλη του δήμου για τα έτη 2012 και 2013 και μετά την σχετική ογκομέτρηση των τεχνικών υπηρεσιών, για την εξόριση αδρανών υλικών από το νταμάρι Γαρδικίου και με την εξόριση να χαρακτηρίζεται παράνομη, σύμφωνα με την κλήτευση.
Για την άντληση νερού στο Ελευθεροχώρι:
Την ίδια ημερομηνία, ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κούρτης, με ερώτημα του προς την δήμαρχο, ζητούσε να ενημερωθεί για τα αντισταθμιστικά και οικονομικά οφέλη του δήμου, από την άντληση αδρανών υλικών καθώς και νερού από κρουνό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, από την κατασκευάστρια εταιρεία των ΣΕΑ Ελευθερωχωρίου.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η σχετική κλήτευση της εισαγγελίας Θεσπρωτίας, η Σταυρούλα Μπραΐμη αν και είχε την νομική υποχρέωση να απαντήσει και να παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες εντός ενός μηνός, παρέβη με πρόθεση την ιδιαίτερη αυτή νομική υποχρέωση, με σκοπό να βλάψει το δήμο, καθώς ο ο δημοτικός σύμβουλος, με την ερώτηση του ήθελε να ασκήσει έλεγχο και να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου Σουλίου.

Τι λέει η Σταυρούλα Μπραΐμη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της paramythia-online.gr με την δήμαρχο Σουλίου, μας τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε πως όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής, έχουν ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η εικόνα μιας δημοτικής αρχης που λειτουργεί χωρίς οικονομικά προβλήματα σε αντίθεση με την πλειονότητα των δήμων της χώρας, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις και με διαφανείς διαδικασίες, δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ανυπόστατες καταγγελίες».

Η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη, στην αίθουσα του τριμελούς πλημμελειοδικείου.


Σε δικαστήριο την Τετάρτη οι καταγγελίες του Β. Κούρτη για την εξόρυξη αδρανών υλικών & νερού. Κατηγορούμενη η Στ. Μπραΐμη για παράβαση καθήκοντος. Τι λέει η ίδια Σε δικαστήριο την Τετάρτη οι καταγγελίες του Β. Κούρτη για την εξόρυξη αδρανών υλικών & νερού. Κατηγορούμενη η Στ. Μπραΐμη για παράβαση καθήκοντος. Τι λέει η ίδια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.