Ηγουμενίτσα: Μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2017, μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα

Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων διοργάνωσε εκδήλωση σε συνεργασία με την ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στις 31 Ιανουαρίου 2017 με τη συμμετοχή της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας στον Πύργο Ραγίου και στη λιμνοθάλασσα Βατάτσα. 
Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την αρχαιολογική και πολιτιστική αξία του Πύργου Ραγίου και να κατανοήσουν την υψηλή οικολογική αξία των υγροτόπων στη λιμνοθάλασσα Βατάτσα.
Στις 2 Φεβρουαρίου που κάθε έτος γιορτάζεται η αξία των υγροτόπων, η Δ’ τάξη του 4ου Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας επισκέφθηκε την λιμνοθάλασσα Βατάτσα όπου και ενημερώθηκε για την χλωρίδα και την πανίδα που βρίσκεται στην περιοχή.
Και στις δυο εκδηλώσεις, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο και κιάλια του Φορέα Διαχείρισης διάφορα είδη ορνιθοπανίδας της περιοχής όπως φλαμίνγκο, φαλαρίδες, κορμοράνοι, κύκνοι και διάφορα είδη παπιών όπως κιρκίρια, βαρβάρες, ψαλίδες, πρασινοκέφαλες κ.λ.π. Στο τέλος τους μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και το παιδικό τεύχος "platalea" που είναι αφιερωμένο στη σημερινή ημέρα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την ΛΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την υλοποίηση της γιορτής και το 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για τη συμμετοχή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


 


Ηγουμενίτσα: Μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2017, μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα Ηγουμενίτσα: Μαθητές γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2017, μαζί με τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά και Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες