Ηγουμενίτσα: Μαθητές από τη Γερμανία επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη"Στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης του δήμου Ηγουμενίτσας με το δήμο FELBERT της Γερμανίας, έγινε ανταλλαγή μαθητών και γνωριμία τους με τις υπηρεσίες του δήμου Ηγουμενίτσας και άλλους φορείς.
 
Στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη" τα παιδιά υποδέχτηκε η πρόεδρος κ. Αλέκα Κοτσώνη, η ψυχολόγος του κέντρου κ. Κωνσταντίνα Ζιάγκου και ο κοινωνιολόγος κ. Θανάσης Θεοδωρου.

Η κ. Ζιάγκου, με σπουδές ψυχολογίας στη Γερμανία, ενημέρωσε τα παιδιά για τους στόχους του κέντρου, που δεν είναι άλλος από την πρόληψη των πάσης φύσεως εξαρτήσεων σε πρωτογενές στάδιο και την πρόληψη της ψυχοκοινωνικής υγείας. 

Το ενδιαφέρον των μαθητών κίνησε η πολυεπίπεδη φύση της πρόληψης, οι ομάδες που αγγίζει, άλλα και η ευρύτερη αποδοχή του κέντρου προλήψεις από την τοπική κοινότητα.

Ανάλογες δομές, με πολυετή εμπειρία, λειτουργούν και στην Γερμανία .

Η ανταλλαγή πληροφοριών ανέδειξε την χρησιμότητα αυτών των δομών και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 


Ηγουμενίτσα: Μαθητές από τη Γερμανία επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" Ηγουμενίτσα: Μαθητές από τη Γερμανία επισκέφθηκαν το Κέντρο Πρόληψης "Αριάδνη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2017 Rating: 5

Σελίδες