Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων, στην Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας



Μετά από σχετικό έγγραφο της Συμμετοχικής Ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας στο δήμο Ηγουμενίτσας μας κοινοποιήθηκε απάντηση που εξηγεί τις ενέργειες και τα μέτρα που λαμβάνονται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων. 

Σας αποστέλλουμε την απάντηση του δημαρχείου (συννημένο) προς δημοσίευση, όπως άλλωστε έχουμε δεσμευτεί σε προηγούμενο έγγραφο μας.

Η τριμελής επιτροπή εκπροσώπησης 
1)Βαρβέλης Άγγελος, 
2)Δημητρίου Βασίλειος, 
3)Άλκης Φάτσιος

Το κείμενο - ερώτηση της Συμμετοχικής ομάδας Πολιτών Θεσπρωτίας προς Περιφέρεια και Δήμο είχε ως εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Σ.Ο.Π.Θ)
Γραφεία: Εστία Ηγουμενίτσας


ΠΡΟΣ
Την α) Περιφέρεια Ηπείρου (Τοπικό τμήμα Θεσπρωτίας)
β) Δήμο Ηγουμενίτσας
Κοιν: Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας


Μετά από απόφαση της συνέλευσης της συμμετοχικής ομάδας πολιτών Θεσπρωτίας και αφού γίναμε μάρτυρες του φαινομένου έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και αποδέκτες παραπόνων από πληγέντες, αρχίζουμε έρευνα μαζί με ομάδες συμπολιτών μας, που θα αφορά όλα τα ρέματα που είναι μπαζωμένα στην Ηγουμενίτσα και την ευρύτερη περιοχή της, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών.

Όταν αναφερόμαστε σε ρέματα εννοούμε όχι μόνο αυτά που είναι καταγεγραμμένα και καθορισμένα αλλά και αυτά που ναι μεν δεν είναι καθορισμένα, πλην όμως επί σειρά ετών λειτουργούν (χρηστικά) επί της ουσίας και προς όφελος του λαϊκού – δημόσιου συμφέροντος, έχοντας χάσει οποιοδήποτε ιδιόκτητο χαρακτήρα από τη στιγμή που η λειτουργία τους κατέστη κοινόχρηστη.

Στα πλαίσια αυτής της έρευνας εντάσσεται το παρόν έγγραφο, σας καλούμε δε να προχωρήσετε σε ανάλογες ενέργειες συνεχίζοντας τους καθαρισμούς που αρχίσατε στα ρέματα της παραλιακής οδού προς Δρέπανο. Περιμένουμε τυχόν απάντησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομάδας Πολιτών. symmetoxikhomada@gmail.com

Σας γνωρίζουμε ότι, τόσο το σημείωμα όσο και τυχόν απάντησή σας θα δημοσιεύσουμε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ηγουμενίτσα 6/12/2016


 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ:
 
Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων, στην Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας Τι απαντάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμό των ρεμάτων, στην Συμμετοχική Ομάδα Πολιτών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.