ΕΦΥΓΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ




Άνοιξη 5 Μαρτίου διάλεξε να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο η αξιαγάπητη από την οικογένειά της, συγγενείς και φίλους και όσους γνώρισαν την γεμάτη από καλοσύνη, ευγένεια, αξιοπρέπεια και αρχοντική συμπεριφορά, γελαστή Ιωάννα σύζυγο Αριστοτέλη Παππά.

Αληθινή άνοιξη!

Απαρηγόρητοι οι: Ο πιστός και αφοσιωμένος σύζυγός της Αριστοτέλης με τις θυγατέρες τους Εύη, Άννα και Μαρία, αλλά και οι πολυπληθείς συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν την Ιωάννα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Εγώ δεν θα ακούσω πλέον τη φωνή σου, αγαπητή Ιωάννα, όταν στις καθημερινές περίπου τηλεφωνικές επικοινωνίες νε τον κοντοχωριανό μου και αδελφικό μου φίλο, λατρευτό σύζυγό σου Τέλη, άκουγα ευγενικά την καλημέρα σου και τις φιλοφρονήσεις σου, πριν αρχίσω με τον φίλο μου την συνομιλία μας, που δεν έλεγε να τελειώσει, για τις κοινές πνευματικές μας ανησυχίες και των χωριών μας ενδιαφέροντα.

Ήσουν, αγαπητή Ιωάννα, μια όαση, μια καθώς πρέπει κυρία, τιμώντας την καταγωγή σου, οικογενειακή και Μακεδονική, αλλά και την αρχοντική καταγωγή του Καστριώτη Τέλη Παππά. Ήσουν και συ πραγματική Νύφη του Θερμαϊκού! Ρωμιά και Θεσσαλονικιά, θυγατέρα του Τραπεζικού Ιωάννη Καζάκου και της Άννας σύζ. Ιωάννη Καζάκου.

Τόσα χρόνια κοντά στον Τέλη είχες γίνει και συ Καστριώτισσα της Θεσπρωτίας και αγάπησες και το χωριό του, τους συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους, αλλά και μας τους απόδημους πατριώτες της Αθήνας, που συναντιόμασταν στις εκδηλώσεις της αδελφότητας Αγίου Βλασίου – Καστρίου, της οποίας ο Τέλης διατέλεσε και πρόεδρός της. Ήσουν και συ Ιωάννα η δική μας Καστριώτισσα συνηθισμένη με τα ήθη και έθιμά μας και τις παραδόσεις μας. Πώς ήταν δυνατόν να μην είχες γαλουχηθεί με αυτά, αφού ο Τέλης και με την πηγαία ευγένεια και αρχοντιά του, αλλά και με το συγγραφικό του έργο και τα δημοσιεύματά του μας κρατούσε όλους μας δεμένους με τις παραδόσεις μας και την τοπική μας ιστορία.

Πιστοί και αφοσιωμένοι σύζυγοι, δημιουργήσατε μια άριστη οικογένεια με τις τρεις σεμνές και ενάρετες θυγατέρες σας Εύη, Άννα και Μαρία, τις οποίες μορφώσατε και οι οποίες τιμούν και κοσμούν το όνομά σας!

Κοιμήσου, αγαπητή Ιωάννα, στη φιλόξενη Αττική γη ήσυχη και ήρεμη ότι επιτέλεσες το καθήκον σου και σαν σύζυγος και σαν μητέρα!

Να είσαι βέβαιη ότι ο Τέλης και οι προσφιλέστατες κοπέλες σου θα σου ανάβουν κάθε μέρα το καντήλι σου και δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ!

Αιώνια, άσβεστη και αξέχαστη η μνήμη σου!

Τα θερμά μας οικογενειακά συλλυπητήρια αδελφικέ μου φίλε Τέλη Παππά!

Μύτικας Αιτ/νίας 10/3/2017
Νίκος Θωμά Νταής 


 
ΕΦΥΓΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ ΕΦΥΓΕ Η ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΠΠΑ - ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.