Βούρκος αποβλήτων στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων - Λύματα οδηγούνται στον Καλαμά




Σε αρδευτικό αύλακα και μέσω αυτού στον Καλαμά, καταλήγουν τα λύματα της βιομηχανικής περιοχής των Ιωαννίνων, καθώς φαίνεται ότι το αντλιοστάσιο που τα οδηγούσε στον βιολογικό καθαρισμό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η εικόνα στην περιοχή είναι τραγική, καθώς καλύπτεται από απόβλητα και η δυσοσμία είναι αποπνικτική, δημιουργώντας προβλήματα και στην λειτουργία των μονάδων που βρίσκονται πλησίον του συγκεκριμένου σημείου.

Κάτοικοι μιλούν για περιβαλλοντική βόμβα και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα.



Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ροδοτοπίου και Μεγάλου Γαρδικίου, το αντλιοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες.

Ο Πρόεδρος του Ροδοτοπίου είδε μάλιστα κάποιους να αδειάζουν με αντλίες τα λύματα προς τον αρδευτικό αύλακα και όταν τους ζήτησε εξηγήσεις, απλά μαζέψανε τα μηχανήματα και έφυγαν. Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία καθώς και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε έναν βούρκο από απόβλητα τα οποία καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και μέσω αυτής στον Καλαμά, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το περιβάλλον.


Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά αφόρητη, σε μία περιοχή μάλιστα που έχει υποφέρει επί μακρόν από τα λύματα... 
Το πρόβλημα δυστυχώς επανήλθε και μάλιστα με ένταση...



 
Βούρκος αποβλήτων στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων - Λύματα οδηγούνται στον Καλαμά Βούρκος αποβλήτων στην Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων - Λύματα οδηγούνται στον Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.