Ηγουμενίτσα: O "βιασμός" των ακτών, δίνεται λύση!!!





Ένα μήνα σχεδόν μετά το αφιέρωμά μας για την ανάδειξη του προβλήματος των σκουπιδιών στην παράκτια περιοχή από τον ποδηλατόδρομο μέχρι το κάμπινγκ του Δρέπανου, φαίνεται τελικά να δίνεται λύση.
Δείτε τις αρχικές φώτο εδώ:
http://www.thespro.gr/2017/03/blog-post_282.html

Το πρόβλημα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια δημιουργώντας κακές εντυπώσεις στους επισκέπτες της περιοχής (τόσο Ελλήνων όσο και ξένων) αλλά και ντόπιων, οι οποίοι αναρτιόντουσαν «πώς είναι δυνατόν να αφήνεται στο έλεος των σκουπιδιών ένας τόσο όμορφος τόπος, χαρακτηρισμένος ως προστατευόμενος από την Natura» (σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στην περιοχή). Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και προς τιμήν του αποφάσισε τελικά να δώσει λύση με πρόσληψη εργαζομένων 8μηνης σύμβασης οι οποίοι εδώ και μια εβδομάδα μαζεύουν τα συσσωρευμένα σκουπίδια πολλών ετών.

Το πρόβλημα φυσικά δεν παρατηρείται μόνο στο Δρέπανο αλλά γενικότερα σε όλη την Θεσπρωτία. Έξω από σχεδόν κάθε χωριό ανάμεσα από θάμνους και σε απόκρημνες περιοχές, γεννιούνται διαρκώς καινούριες "μικρές χωματερές" με σκουπίδια, μπάζα, στρώματα και παλιά έπιπλα που προφανώς πετάμε εμείς οι ίδιοι και έχουμε την απόλυτη ευθύνη.

Όραμά μας είναι να γίνει ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα αυτό και επιτέλους να αρχίσουμε να λειτουργούμε σε συνθήκες συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και πάνω απ’ όλα με ένδειξη σεβασμού προς το περιβάλλον και φυσικά ο ένας προς τον άλλον. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δήμο Ηγουμενίτσας για την πρωτοβουλία παρόλο που η περιοχή δεν ήταν στην δικιά του δικαιοδοσία! 
Ελπίζουμε η όμορφη αυτή εικόνα να καθιερωθεί και οι ακτές να καθαρίζονται τακτικά από εδώ και πέρα!


 
Ηγουμενίτσα: O "βιασμός" των ακτών, δίνεται λύση!!! Ηγουμενίτσα: O "βιασμός" των ακτών, δίνεται λύση!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.