Θεσπρωτία: Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017




 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας λαμβάνει και φέτος μέρος στην πανελλήνια εκστρατεία "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, θα υλοποιηθούν εκδηλώσεις, οι οποίες επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ξενάγηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο Περίπτερο Πληροφόρησης του Φορέα, στη Γλυκή, για τους μύθους που σχετίζονται με τον Αχέροντα και για την ανάπτυξη ανθρώπινης δραστηριότητας γύρω από την κοίτη του κατά την αρχαιότητα. Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα στις εκβολές και τα στενά του Αχέροντα και υλοποίηση δραστηριοτήτων με τη μορφή επιδαπέδιων παιχνιδιών.
Χώρος Υλοποίησης: Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:0
 
Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, η δράση θα συνεχιστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων των θεματικών ενοτήτων των Αιθουσών του Μουσείου που σχετίζονται με το νερό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος και παράλληλα την ανάδειξη της διαχρονικής σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον και την ιστορία του.
Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Δ΄ τάξης του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στο αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Στο θέατρο των Γιτάνων». Στόχος της δράσης είναι αφενός η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο της πόλης των Γιτάνων, που βρίσκεται εντός του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και έχει ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενο έργο αποκατάστασης και ανάδειξης μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και αφετέρου η ενημέρωσή και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας μνημείων και περιβάλλοντος.
Χώρος Υλοποίησης: Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων.
Ώρες υλοποίησης: 9:00 ~ 12:00


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2665.0. 28539 και 21417 (Γκάνια Χριστίνα, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.


 
Θεσπρωτία: Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Θεσπρωτία: Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 23, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.