Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)




Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Σε μια λεπτομερέστατη και πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον κ. Βασιλειάδη που διήρκεσε σχεδόν δυο ώρες οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τους λόγους της πολιτισμικής ανάπτυξης της περιοχής στην αρχαιότητα ενώ παράλληλα διερεύνησαν τις σύγχρονες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. 

Η συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει εκθέματα που καλύπτουν, χρονολογικά, μία ιδιαίτερα μεγάλη περίοδο ανθρώπινης παρουσίας στον θεσπρωτικό χώρο, από τη Μέση Παλαιολιθική (100.000 χρόνια πριν από σήμερα) έως τους χρόνους της οθωμανικής κυριαρχίας (19ος αι. μ.Χ.).

Επίσης οι φοιτητές είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την έκθεση «Περιήγηση στη Βυζαντινή Θεσπρωτία» και είδαν από κοντά φορητές εικόνες και ξυλόγλυπτα τμήματα τέμπλων, χειρόγραφα, νομίσματα, έργα μικροτεχνίας και κεντητικής από αντιπροσωπευτικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά κέντρα της Θεσπρωτίας και να γνωρίσει άγνωστες πτυχές του βυζαντινού παρελθόντος της περιοχής.

Τους φοιτητές συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Θεμιστοκλής Γκόγκας, η Ε.Τ.Ε.Π. Αμαλία Δημητρίου και ο Ακαδημαϊκός υπότροφος Κωνσταντίνος Σολάκης.


 
Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.