Εκδήλωση του Γυμνασίου Φιλιατών για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τον εθισμό καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί (+ΦΩΤΟ)



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Φιλιατών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τον εθισμό καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί», τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Φιλιατών, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Θεσπρωτίας – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Κοτσώνη Αλέκα και τους Αρχιφύλακες κ.κ. Ράπτη Φώτη και Τσανέλη Λευτέρη του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας.

Το πρωί της ίδιας μέρας, η εν λόγω παρέμβαση υλοποιήθηκε στους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου Φιλιατών, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεματική Εβδομάδα για τα Γυμνάσια. 



Αναμφίβολα, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλύσει τις ζωές όλων μας, μικρών και μεγάλων. Όμως, πέραν της πολυποίκιλης χρησιμότητάς του, αφού αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης, αναζήτησης πληροφοριών και ψυχαγωγίας, δεν παύει να ελλοχεύει και κινδύνους. Με σωστή ενημέρωση των νέων-εφήβων, επίβλεψη των γονιών και καθοδήγηση οι κίνδυνοι και τα αρνητικά ελαχιστοποιούνται. Και επειδή «το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η Υπεύθυνη του Σ.Σ.Ν. και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Αλέκα Κοτσώνη, υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη δράση και στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων της πόλης των Φιλιατών, με στόχο τη θωράκιση των παιδιών μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Φιλιατών και Γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Παππά-Μάλλιου Ουρανία, η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης – «ΑΡΙΑΔΝΗ» κα Κοτσώνη Αλέκα, η Περιφερειακή Σύμβουλος, ταμίας του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φιλιατών κα Σπανοπούλου Λιάνα, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γ/σιου Φιλιατών κα Μπάντιου Νατάσα, Γκάγκαλης Κώστας, Δήγρα Σούλα και Ευθυμίου Ελένη, εκ μέρους του Αθλητικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Φιλιατών η κα Δημητρίου Αμαλία, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου Φιλιατών με τους γονείς τους.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των γονέων και δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες του 


 
Εκδήλωση του Γυμνασίου Φιλιατών για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τον εθισμό καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί (+ΦΩΤΟ) Εκδήλωση του Γυμνασίου Φιλιατών για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, τον εθισμό καθώς και τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.