Δήμος Σουλίου: Ερωτήματα & Ερωτηματικά - Του Ευάγγελου Κούρτη




Ως δημότης του Δήμου μας καθώς και εκλεγμένος πρώην σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, ερωτώ την δημοτική αρχή και ζητώ πειστικές απαντήσεις για τα ακόλουθα:

1ον Πώς αλήθεια ζητά η δημοτική μας αρχή δια των υπηρεσιών του Δήμου να είναι οι συνδημότες μας συνεπείς στις υποχρεώσεις τους δηλώνοντας τα περιουσιακά τους στοιχεία ;
Σωστό μεν αλλά δεν θα έπρεπε να δείξει το καλό παράδειγμα η ίδια η δημοτική αρχή;
Ζητάτε από τους συνδημότες μας να προσκομίσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και την άδεια οικοδομής της κατοικίας τους. Αλήθεια όμως το απέναντι κτίσμα από το Δημοτικό μέγαρο έχει άδεια οικοδομής;
Με ποιο δικαίωμα στεγάσατε την δημόσια υπηρεσία (Κ.Ε.Π) σε αυθαίρετο κτίσμα και με ποια άδεια χρήσης;
Γνωρίζετε ότι ο χώρος του αυθαιρέτου αυτού κτίσματος ότι είναι ΠΛΑΤΕΙΑ; Για του λόγου το αληθές υπάρχει το σχετικό Φ.Ε.Κ που γνωρίζουν βεβαίως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.
Η πολεοδομία το γνωρίζει; Γνωρίζει ακόμη τι ακριβώς γίνεται επί της οδού Κων. Καραμανλή ;
Η αρμόδια για τα θέματα πολεοδομίας ποιότητα ζωής του Δήμου μας γιατί κωφεύει;
Κάποτε είχες πει ότι θα σπάσεις αβγά, δυστυχώς μετά από επτά (7) χρόνια ως Δήμαρχος εξακολουθείς να τα επωάζεις.

2ον Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ στο οποίο είστε και Πρόεδρος;
Σύνηψε η δημοτική μας αρχή κάποιο δάνειο, με ποιο επιτόκιο και για ποιο σκοπό;
Δεν αποβαίνει αυτή η βεβιασμένη σας ενέργεια σε βάρος των οικονομικών του Δήμου μας; Πώς θα αποπληρωθεί το συγκεκριμένο δάνειο εξαιτίας των σοβαρών νομικών εμποδίων που βραχυκυκλώνει την καταβολή της επιδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης;

3ον Για το Χ.Υ.Τ.Α στο Καρβουνάρι μπορείτε να μας εξηγήσετε κάτι; Κάποτε σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μας είχατε πει ότι για δεκαπέντε (15) ημέρες μόνο θα φέρνουν απορρίμματα από άλλες διαχειριστικές ενότητες.
Γνωρίζετε πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Θυμάστε που στην τοποθέτηση μου σας είχα πει ότι << ουδέν μονιμότερον του προσωρινού >>; Ισχύει στην περίπτωση αυτή πολιτική αμνησία;

4ον Γιατί κ. Δήμαρχε ενώ είστε υπόχρεη για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και για την εφαρμογή του προϋπολογισμού του, με την είσπραξη των εσόδων παρέλειψες να βεβαιώσεις και στη συνέχεια να ειδοποιήσεις τους υπόχρεους επαγγελματίες και τελικά να εισπράξεις το προβλεπόμενο τέλος παρεπιδημούντων από το έτος 2010 και εντεύθεν και μόλις το 2017 έσπευσες εναγωνίως να ειδοποιήσεις τους υπόχρεους για πληρωμή του ανάλογου τέλους και μόνο για τα έτη 2012 , 2013 και 2014, επιβαρύνοντας αυτούς με σοβαρές προσαυξήσεις και στερώντας αδικαιολόγητα το Δήμο Σουλίου για μεγάλο χρονικό διαστημα από τα νόμιμα και αναγκαία έσοδα του.

5ον Σε ένα τελευταίο μονόλογο σας κ. Δήμαρχε στο ΑRT. TV , είπατε ότι θα αλλάξετε την κανονιστική για τον ποταμό Αχέροντα.
Για ποιο λόγο αλήθεια; Ίσως για να μπορέσετε έτσι να εφαρμόσετε την παλιά που η ίδια παραδεχτήκατε ότι δεν εφαρμόζεται ;
Ποια είναι η ευαισθησία σας αλήθεια για τις δημοτικές καταλήψεις στην παρόχθια ζώνη του ποταμού Αχέροντα; Τι ισχύει ακόμα για το επίμαχο ακίνητο με αριθμό 21; Μάθε κ. Δήμαρχε του Δήμου μας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πως << ό,τι δεν λύεται κόπτεται>>.

Το ποιο συγκινητικό που είδαμε και ακούσαμε στην τελευταία σας συνέντευξη είναι ότι κατά τη δήλωση σας πάντα, πως ανήκετε στην κεντροαριστερά. Αυτό βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας όπως και εμού που ανήκω στην κεντροδεξιά . Επιτέλους μάθαμε που ανήκετε.
Είναι αυτό όμως κάτι που ενδιαφέρει τους συνδημότες μας; Ασφαλώς όχι.
Για τους δημότες κ. Δήμαρχε του Δήμου Σουλίου <<εκαχέστη φορβάς εν αλωνίω >> , το που εμείς ανήκουμε κομματικά, γιατι ταλανίζονται από σοβαρότερα προβλήματα.
Ύστερα από όλα αυτά συμπεραίνεται , ότι σε όλες σου τις ενέργειες και πρωτοβουλίες έχεις μάθει πρώτα να πυροβολείς και μετά να στοχεύεις όπως επίσης πάντα να βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο. Μάθε όμως ότι αυτές οι πρακτικές έχουν πάντα συνέπειες. Γιατί ως γνωστόν όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Κ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ


 
Δήμος Σουλίου: Ερωτήματα & Ερωτηματικά - Του Ευάγγελου Κούρτη Δήμος Σουλίου: Ερωτήματα & Ερωτηματικά - Του Ευάγγελου Κούρτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.