Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας ΠρέβεζαςΜε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26.05.2017 στην αίθουσα ΠΑΝΘΕΟΝ η ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας Πρέβεζας - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ, με συμμετοχή πάνω από 100 κτηνοτρόφων παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος της περιοχής μας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η δημιουργία ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σύμφωνα με το Μέτρο 9 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Ο συνδυασμός του Μ.9. του Π.Α.Α. με το Μ.4.2.1. θα δώσει τη δυνατότητα στον Συνεταιρισμό και στην Οργάνωση Παραγωγών να προχωρήσουν σταδιακά σε:
  1. Μείωση του κόστους παραγωγής (Ζωοτροφές, Ενέργεια, κλπ)
  2. Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων (υγειονομική παρακολούθηση, αδειοδοτημένες σταβλικές εγκαταστάσεις)
  3. Παρακολούθηση και βελτίωση γενετικού υλικού (φυλές)
  4. Αύξηση προστιθέμενης αξίας στους παραγωγούς
  • μέσω συγκέντρωσης και εμπορίας γάλακτος για λογαριασμό της Οργάνωσης Παραγωγών.
  • μέσω μεταποίησης, παστερίωσης και τυροκόμησης.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ανήκει στους παραγωγούς της. Χρειάζεται την συσπείρωση των παραγωγών γύρω της με στόχο την Βελτίωση της Ποιότητας, την Ενίσχυση της ΖΩΝΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, την Αύξηση της προστιθέμενης αξίας στο παραγόμενο προϊόν, την προσέλκυση νέων στην κτηνοτροφία, την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. 


Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας Πρέβεζας Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η ημερίδα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες