Ηγουμενίτσα: "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" του ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ, στην Θεατρική Σκηνή "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ"




Υπόθεση του έργου
Ο Στέφαν Τσβάιχ στο έργο αυτό αναπτύσσει με μεγαλειώδη τρόπο το θέμα του πνευματικού εγκλεισμού που δεν μπορεί να βρει διέξοδο παρά στην τρέλα. 
Ο ήρωας του έργου υπέστη από τους ναζί μια ιδιαίτερη φυλάκιση σ’ ένα εντελώς άδειο δωμάτιο ξενοδοχείου, χωρίς τίποτα να μπορεί ν’ απασχολήσει ή να διασκεδάσει το μυαλό του, μέχρι που ανακάλυψε ένα εγχειρίδιο με παρτίδες σκακιού που άρχιζε ν’ αποστηθίζει και να ξαναπαίζει από μνήμης.
Έχοντας εξαντλήσει τις πηγές του βιβλίου, το μυαλό του τον οδήγησε σε παρτίδες με αντίπαλο τον εαυτό του και έτσι άρχισε να υποβάλλεται σε μια σχιζοφρενική διάλυση που επρόκειτο να αποβεί μοιραία. 
Στην παράσταση αυτή απεικονίζεται η πάλη του πνεύματος και της φαντασίας, ενάντια στον εσωτερικό δαίμονα και την πεισματική λογική της σύγχρονης βαρβαρότητας.

- 26 Μαΐου & 27 Μαΐου 

- Κουγκίου - Κιάφας 22  Ηγουμενίτσα
- Γενική είσοδος 9€ και για ανέργους, φοιτητές & πολύτεκνους 6€
- Προπώληση εισιτηρίων, βιβλιοπωλείο ΚΥΡΙΑΖΗΣ, 6€

Χορηγός Επικοινωνίας: thespro.gr


 
Ηγουμενίτσα: "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" του ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ, στην Θεατρική Σκηνή "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ" Ηγουμενίτσα: "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΟΥΒΕΛΑ" του ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ, στην Θεατρική Σκηνή "ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.