Η οδύσσεια των ηλικιωμένων δεν έχει τέλος, Χωρίς οφθαλμίατρο το Νοσοκομείο Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα


Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, το νοσοκομείο Φιλιατών είναι χωρίς οφθαλμίατρο από τις 24 Μαΐου.

Ο μοναδικός οφθαλμίατρος της κλινικής υπέβαλε την παραίτησή του προκειμένου να φύγει από το ΕΣΥ για να ιδιωτεύσει.

Υπενθυμίζω ότι, ο εν λόγω γιατρός είχε υποβάλλει αίτημα πριν ένα εξάμηνο στη Διοίκηση του νοσοκομείου, για την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της οφθαλμοχειρουργικής, ώστε να έχει τη δυνατότητα να κάνει τόσο της πρωτοβάθμιες όσο και τις δευτεροβάθμιες οφθαλμολογικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Φιλιατών και να μην χρειάζεται να μεταφέρονται ακόμη και με ασθενοφόρο ηλικιωμένοι ανήμποροι στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, για μία μικροεπέμβαση στα μάτια. 


Μετά από δική μας παρέμβαση, τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου όσο και τα τοπικά κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωναν δημόσια τους Θεσπρωτούς, ότι σε λίγες εβδομάδες θα είναι όλα έτοιμα και θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την οφθαλμολογική κλινική.

Από τότε έχει παρέλθει σχεδόν μισός χρόνος και λύση δεν δόθηκε ακόμη. Το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσπρωτίας δεν απέκτησε οφθαλμολογική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, όπως μας υπόσχονταν,

με συνέπεια η οδύσσεια και η οικονομική αφαίμαξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας να συνεχίζεται.

Τεράστιες ευθύνες για αυτή τη δύσκολη κατάσταση έχουν αναμφίβολα, ο κυβερνητικός Βουλευτής και τα τοπικά πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, είναι ανίκανοι να κρατήσουν στο ΕΣΥ γιατρούς με γνώσεις και εμπειρία που απέκτησαν στο εξωτερικό, όπως ο οφθαλμίατρος που εργάστηκε στην Αγγλία πάνω από πέντε χρόνια και επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, για να προσφέρει τις πολύτιμες ιατρικές του υπηρεσίες στους συντοπίτες του.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής και τα κομματικά επιτελεία του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσπρωτία, τί έχουν να πουν στους υπερήλικες Θεσπρωτούς που στερούνται στοιχειώδεις οφθαλμολογικές χειρουργικές υπηρεσίες και υφίστανται μία δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση, καθώς είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν στα Γιάννενα για μία απλή επέμβαση (καταρράκτη) στα μάτια;

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας απαντήσουν δημόσια, αν αποτελεί για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θέμα πρώτης προτεραιότητας η υγεία ή όχι.

Προφανώς όχι, διότι αν ήταν ζήτημα πρώτης γραμμής, θα είχε δώσει τη δέουσα λύση και θα είχε απαλλάξει τους ηλικιωμένους ασθενείς από αυτή τη βάσανο.

Ελπίζουμε ο κ. Πολάκης κάποια στιγμή, να σταματήσει τις κοκορομαχίες με τον Άδωνι και να ασχοληθεί με τα καυτά προβλήματα της ιατρικής περίθαλψης, που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 


 
Η οδύσσεια των ηλικιωμένων δεν έχει τέλος, Χωρίς οφθαλμίατρο το Νοσοκομείο Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα  Η οδύσσεια των ηλικιωμένων δεν έχει τέλος, Χωρίς οφθαλμίατρο το Νοσοκομείο Φιλιατών - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 30, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.