Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών για το ΤΕΠ




Σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας του Νοσοκομείου Φιλιατών θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών δεν καλέστηκε και δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη για τον τρόπο λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Αντίθετα αποκλείστηκε συστηματικά από οποιαδήποτε συζήτηση, και δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να εκφράσουμε τις προτάσεις ή τις θέσεις μας. Για το λόγο αυτό, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων συναντήθηκαν με τον Διοικητική της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων για τον επικείμενο τρόπο λειτουργίας του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας.

Από την συνάντηση προέκυψε ότι ο σημερινός σχεδιασμός προβλέπει την μεταφορά των πρωτοβάθμιων δομών υγείας της Ηγουμενίτσας (Κέντρο Υγείας και ΠΕΔΥ) στο κτίριο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και τη λειτουργία του ως Κέντρου Υγείας με 24ωρη εφημερία (όπως λειτουργεί και σήμερα). Δεν θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο τα οδοντιατρικά και τα παιδιατρικά ιατρεία και ούτε το ακτινολογικό μηχάνημα.

Το ότι θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) επιβεβαιώνεται και από τον σχεδιασμό, ότι Διοικητικά θα εποπτεύεται από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και όχι το Νοσοκομείο Φιλιατών. Το Νοσοκομείο φαίνεται να αναλαμβάνει μόνο τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου.

Με τον σχεδιασμό αυτόν δεν προβλέπετε καμία αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Η λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας θα αναβάθμιζε τις προσφερόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Φιλιατών, γιατί παρότι μικρό Νοσοκομείο θα αποκτούσε ανεξάρτητο και αυτόνομο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η λειτουργία του με εξειδικευμένο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (επείγουσας ιατρικής) και η απόκτηση της εμπειρίας και της γνώσης θα αναβάθμιζε τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας για όλους τους Θεσπρωτούς πολίτες.

Ως εκ τούτου ο σημερινός σχεδιασμός της μεταφοράς των πρωτοβάθμιων δομών υγείας (Κέντρο Υγείας και ΠΕΔΥ) στο κτίριο του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και η λειτουργία του ως Κέντρου Υγείας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Απαιτούμε την πλήρη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, για τους σκοπούς που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, υπό την εποπτεία του Νοσοκομείου Φιλιατών, με την λειτουργία των 2 ξεχωριστών εξεταστηρίων (ενηλίκων και παιδιών), την λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών, την πλήρη λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού και μικροβιολογικού εργαστηρίου, την δημιουργία δρόμου πρόσβασης και την πλήρη στελέχωσή του με το απαιτούμενο προσωπικό.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Ελευθερία Αθανασίου

Ο Γραμματέας
Κων/νος Μπακάλης 


 
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών για το ΤΕΠ Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Φιλιατών για το ΤΕΠ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.