Μιχάλης Γκανάς, ο "δικός" μας άνθρωπος, από τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)




Με επιτυχία έγινε την Παρασκευή 19 Μαΐου η παρουσίαση του βιβλίου "Ομήρου Οδύσσεια " του Μιχάλη Γκανά από το Βιβλιοπολείο Αναστάσιος Μητσέλος σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Μεταίχμιο!!!

Ο Μιχάλης Γκανάς μίλησε για το βιβλίο του και όχι μόνο αλλά και .....

Την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές της χορωδίας του Α ' Δημοτικού Σχολείου που ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα μελοποιημένα τραγούδια του στιχουργού , ποιητή και λογοτέχνη υπό την διεύθυνση του ΜΟΥΣΙΚΟΥ μας με κεφάλαια ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ με βοηθό την ζωγράφο μας Δήμητρα Γκαλντέμη !!!

Μια πρωτότυπη νέα Οδύσσεια ξαναγραµµένη από έναν σύγχρονο δηµιουργό! Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει την Οδύσσεια µε τον δικό του τρόπο, βάζοντας µέσα στο κείµενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική µας παράδοση.

"Δεν πρόκειται για μια απλή διασκευή, καθώς κρύβει μυστικά και όπλα που ενδεχομένως θα την καταστήσουν διαχρονικό ανάγνωσμα ενηλίκων και ανηλίκων, μπορεί δε και εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο." Μ.Γ. από Συνέντευξη στον Μανώλη Πιμπλή, ΤΑ ΝΕΑ (Βιβλιοδρόμιο), 8/10/2016

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

"Το Καράβι μας άφησε πίσω του τα δυνατά ρεύματα του Ωκεανού και βγήκε στην ανοιχτή θάλασσα. Μόλις είχαμε περάσει τη ρωγμή του χρόνου, εκεί που συνορεύει ο Πάνω με τον Κάτω Κόσμο. Χωρίς να το καταλάβουμε, βρεθήκαμε στο νησί της Κίρκης. Σύραμε το καράβι στην ακρογιαλιά και κοιμηθήκαμε μέχρι το ξημέρωμα. Τότε έστειλα μερικούς συντρόφους στην Κίρκη, να φέρουν τη σορό του άτυχου Ελπήνορα. Σκάψαμε έναν τάφο στην άκρη άκρη του γιαλού, κλαίγοντας για τον άδοξο θάνατο του συντρόφου μας. Αφού κάψαμε το σώμα του νεκρού και τα όπλα του, μπήξαμε πάνω στο μνήμα το κουπί του".

Ποιος είναι ο Μιχάλης;

Ο Μιχάλης Γκανάς (1944) είναι Έλληνας ποιητής και στιχουργός.

Γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το1944 και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως βιβλιοπώλης, ως επιμελητής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και ως κειμενογράφος. Πολλά ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικοσυνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, οΔημήτρης Παπαδημητρίου, o Ara Dinkjian, κ.ά. Το 1994 τιμήθηκε με το Α΄ Κρατικό Βραβείο ποίησης για το έργο του Παραλογή και το 2011 βραβεύτηκε για το σύνολο του ποιητικού του έργου από την Ακαδημία Αθηνών.
Στέργιος Παλπάνης


 
Μιχάλης Γκανάς, ο "δικός" μας άνθρωπος, από τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Μιχάλης Γκανάς, ο "δικός" μας άνθρωπος, από τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 21, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.