Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Ηγουμενίτσα


Νέα επιτυχία είχε το Λιμενικό Σώμα, στον αγώνα που δίνει για την πάταξη των παράνομων ναυλώσεων. Αυτή τη φορά, σε έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του Commercial Yacht ''SEHER-1'', σημαίας Τουρκίας. Από τα ναυλοσύμφωνα, που ήταν αλβανικά, προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των δύο αλλοδαπών επιβατών βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.


Το ''SEHER-1'' είχε εκναυλωθεί έναντι ποσού εξακοσίων ευρώ, στις 17 Ιουνίου 2017. 
Η σύμβαση ναύλωσης προέβλεπε ως λιμένα επιβίβασης την Κέρκυρα και προορισμό το λιμένα των Αγίων Σαράντα Αλβανίας. Διαπιστώθηκε όμως, ότι στη συνέχεια υπογράφηκε νέα σύμβαση ναύλωσης, με ημερομηνία 21-06-2016, για την επιστροφή των επιβατών. 
Η νέα σύμβαση, με τους ίδιους επιβάτες, είχε για λιμάνι αποβίβασης την Κέρκυρα. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.


 
Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Ηγουμενίτσα Παράνομη ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες