Σημαντική προσφορά από το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο ΗγουμενίτσαςΕίναι γνωστό ότι σε κάθε εποχή και ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπως αυτή που βιώνει σήμερα ο τόπος μας, ένας αριθμός νέων που βρίσκεται στο στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιλέγει ή αναγκάζεται συνήθως από τις συνθήκες, να εργαστεί και για το λόγο αυτό εγκαταλείπει τις σπουδές του. 
Το γεγονός αυτό τους στερεί τη δυνατότητα να αποκτήσουν και τις ελάχιστες έστω δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την παρουσία στον κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο. 
Σήμερα μάλιστα που οι γνώσεις αυξάνονται ταχύτατα και τα δεδομένα μεταβάλλονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η διακοπή της υποχρεωτικής εκπαίδευσης από τους μαθητές σημαίνει αδυναμία παρακολούθησης των εξελίξεων και εμπόδιο προσαρμογής στην ρευστή και συνεχώς μεταβαλλόμενη σύγχρονη εργασιακή – κοινωνική πραγματικότητα.

Στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και τον περιορισμό του σημαντικού αυτού προβλήματος στην περιοχή μας, είναι το μοναδικό στον Νομό Θεσπρωτίας, συμβάλει καθοριστικά το έργο του εσπερινού σχολείου μας ( Εσπερινό Γυμνάσιο- Λύκειο), που έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώσουν τον κύκλο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκονται και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι μαθητές.


Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη (τάξεις Α, Β, Γ) και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο 4 έτη (τάξεις Α, Β, Γ, Δ). Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε διδακτικές ώρες και το ωράριο διδασκαλίας ξεκινά στις 18:45 μ.μ. και τελειώνει στις 10:10 μ.μ.

Τα απολυτήρια Εσπερινού Γυμνασίου και Εσπερινού Γενικού Λυκείου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων και οι εξετάσεις είναι ενδοσχολικές σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επί πλέον στην Δ΄ Λυκειακή τάξη, όσοι μαθητές επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά στις πανελλήνιες εξετάσεις των Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτήν την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ…! 
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά μέχρι 30-6-2017 από τις 7:00μ.μ. έως τις 9:00μ.μ.

Τηλ: 2665026031 - 2665024455 Fax: 2665026031. Ε-mail: mail@gym-esp-igoum.thesp.sch.gr

Η Δ/νση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου είναι: Αισχύλου 16 Ηγουμενίτσα 46100 

Οι Δ/ντές

Εσπ.Γυμν. Ηγ/τσας 
Ιωάννης Αρβανίτης
Εσπ. ΓΕ.Λ. Ηγ/τσας
Παναγιώτης Γόγολος 


 
Σημαντική προσφορά από το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηγουμενίτσας Σημαντική προσφορά από το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες