Θεσπρωτία: Συχνές οι επιθέσεις λύκων σε κοπάδια κτηνοτρόφων - Νέα επίθεση στα Αμπέλια (+ΦΩΤΟ)


Σοβαρό πρόβλημα με τις όλο και συχνότερες επιθέσεις λύκων, αντιμετωπίζουν κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσπρωτίας.

Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί κρούσματα στα βουνά του Σουλίου (Δείτε ΕΔΩ) αλλά και κατά του κοπαδιού της Προέδρου των κτηνοτρόφων του Νομού Θεσπρωτίας κα Μυρτώ Λύκα, όπου κατασπάραξαν 37 κατσίκια, 6 γίδες και 4 αρνιά μέσα στον στάβλο της (Δείτε ΕΔΩ).

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο βουνό Βαράθρι, πάνω από το χωριό Αμπέλια στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κτηνοτρόφου κ. Κώστα Βαρβάρα, αγέλη λύκων, επιτέθηκαν σε μοσχαράκι ιδιοκτησίας του, προξενώντας του σοβαρά τραύματα και την τελευταία στιγμή απέφυγε τον θάνατο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβάρα δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται λύκοι σε ζώα στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ σχεδόν καθημερινά αντικρίζουν τα άγρια ζώα να παραμονεύουν μέσα στο δάσος.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, πως η σημαντική αύξηση του πληθυσμού των άγριων λύκων, είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης λύκων, από διάφορες οικολογικές ομάδες.

Κάτι που οι περισσότερες το αρνούνται κατηγορηματικά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το πρόβλημα κάθε χρόνο όλο και μεγαλώνει και πως θα πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος ελέγχου του πληθυσμού των λύκων, τόσο για την προστασία της περιουσίας των κτηνοτρόφων μας αλλά και για την οικολογική ισορροπία.Θεσπρωτία: Συχνές οι επιθέσεις λύκων σε κοπάδια κτηνοτρόφων - Νέα επίθεση στα Αμπέλια (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Συχνές οι επιθέσεις λύκων σε κοπάδια κτηνοτρόφων - Νέα επίθεση στα Αμπέλια (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες