Υλοποίηση 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά


Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση του 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών Παραμυθιάς με θέμα:
«Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος στον Δήμο Σουλίου και στη Θεσπρωτία»
Το Θερινό Σχολείο, τελεί υπό τη αιγίδα του Δήμου Σουλίου και θα υλοποιηθεί σε συν-διοργάνωση με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και την πρώην Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Περιφέρειας Ηπείρου κα Αλεξάνδρα Σούλη. 



Υποστηρίζεται από τη Δ/νση ΔΕ Ν. Θεσπρωτίας και θα υλοποιηθεί στις 30/8/2017 με 3/9/2017 στην Παραμυθιά στο χώρο του θεάτρου Καρκαμίσι και στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής των ΓΕΛ και Γυμνασίου Παραμυθιάς.
Γενικός σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η διδασκαλία των φυσικών επιστημών να καταστήσει ικανούς τους μαθητές να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και τις μεταβολές τις οποίες η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.
Στόχοι του Θερινού Σχολείου είναι οι μαθητές να μελετούν και αξιολογούν τα δεδομένα τα οποία συνέλεξαν από την παρατήρηση και την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν και να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
Στο Θερινό Σχολείο της Παραμυθιάς, θα συμμετάσχουν μαθητές από το Δήμο Σουλίου, τη Θεσπρωτία και την υπόλοιπη Ελλάδα, απόφοιτοι Γ΄ τάξης Γυμνασίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων και ειδικών επιστημόνων.


 
Υλοποίηση 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά Υλοποίηση 2ου Θερινού Σχολείου Φυσικών Επιστημών στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.