Δήμος Ηγουμενίτσας: Περίεργο πολιτικό αλισβερίσι με το ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ καταγγέλει η αντιπολίτευση



Αλαλούμ επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας στις 17 Ιουλίου και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του 3 ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την αποδοχή ή μη παραιτήσεων μελών από το  διοικητικό  συμβούλιο  του  ΝΠΔΔ  «Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.».

Στο  πρωτόκολλο  του  Δήμου  είχαν κατατεθεί  οι  υπ’  αριθμ πρωτ.  1416/6-9-2016 και  13078/19-6-2017 αιτήσεις παραιτήσεων από μέλη του  διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ  ΠΑΚΠΠΟ  των  κ. Ντάγκα  Κωνσταντίνου (είχε  οριστεί  ως  πολίτης από την πλειοψηφία)  και  κ.  Σταύρου  Σωτήριου (είχε οριστεί ως πολίτης οριζόμενος από τη μειοψηφία) αντίστοιχα .




Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ως εισηγητής του θέματος, πρότεινε  στο  δημοτικό  συμβούλιο, να  γίνει δεκτή  η  παραίτηση  του  κ.  Ντάγκα  Κωνσταντίνου,  καθόσον  έχει  μετακομίσει  στο  εξωτερικό  με  την  οικογένειά  του,  ενώ  η  παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Σταύρου Σωτήριος να μην γίνει αποδεκτή.

Την παραίτηση του κ. Σταύρου είχε ζητήσει και είχε πάρει, ο  επικεφαλής  του  συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Χρώμα στη Ζωή» κ. Θωμάς Παππάς, με τον οποίο ήταν υποψήφιος ο κ. Σταύρου, για να τοποθετήσει στην θέση του την κα Ανθούλα Αλεξίου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση του κ. Σταύρου στο ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ και την πλήρη έληψη ενημέρωσής του για τα τεκταινόμενα στο ΠΑΚΠΠΟ.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να κάνει δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Ντάγκας  ενώ δεν αποδέχθηκε την παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Σταύρου (είχε οριστεί ως πολίτης προτεινόμενος  από τη μειοψηφία) και συμφώνησε  να συνεχίσει την θητεία του  ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου (πολίτης προτεινόμενος  από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου).

Όρισε νέο μέλος στο  διοικητικό συμβούλιο την κα.  Αλεξίου  Ανθούλα   (πολίτης προτεινόμενος  από την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου) ενώ έκανε δεκτή και την  επιθυμία  της κας Δήμα Ισμήνης  να μην εκτελεί χρέη  Αντιπροέδρου και όρισε νέο Αντιπρόεδρο τον κ.  Βιρβίλη Κωνσταντίνο

Μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κοσιώρης  Σπυρίδων,  Κάτσιος Χρήστος , Γόγολος Ιωάννης  και Δήμας Θεόδωρος, οι οποίοι διαφώνησαν με την πρόταση  του κ.  Δημάρχου να μη γίνει δεκτή  η παραίτηση που υπέβαλε ο κ. Σταύρου Σωτήριος και να  συνεχίσει  τη θητεία του ως μέλος του  διοικητικού  συμβουλίου  με την ιδιότητα του  πολίτη προτεινόμενου  από  τον  συνδυασμό  της  πλειοψηφίας  του  Δημοτικού  Συμβουλίου . 

Δήλωσαν  δε ,  τα  εξής :  
Οι κ.κ. Κάτσιος Χρήστος και Γόγολος Ιωάννης:   "Πολιτικά αντιδεοντολογική μια τέτοια κίνηση  από  πλευράς  Δημοτικής  Αρχής .  Να  επισημάνουμε  ότι  στην  εισήγηση  δεν  αναφέρεται η πρόθεση του Δημάρχου να  προτείνει ο ίδιος  τον κ.  Σταύρου  σαν  μέλος του ΠΑΚΠΠΟ και δεν μπορεί να ισχυρίζεται  ότι προέκυψε το θέμα τη στιγμή  της  συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου διότι η αίτηση για αποχώρηση  από  μέλος του ΠΑΚΠΠΟ ήταν τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη . " 
Ο κ.  Δήμας Θεόδωρος :    "Είναι απαράδεκτο να γίνεται τέτοια αλλαγή και μάλιστα  χωρίς την παρουσία των ενδιαφερομένων . Ο Σωτήρης  Σταύρου τοποθετήθηκε από  τον συνδυασμό  του Θωμά Παππά στον οποίο συμμετείχε σαν υποψήφιος δημοτικός  σύμβουλος,  άρα , αυτός  έχει  και  το  δικαίωμα  να  του  ζητήσει  να  παραιτηθεί .  Η  επανατοποθέτησή του στο  διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΚΠΠΟ  από τον συνδυασμό του  Δημάρχου , αν γίνεται με την συναίνεση του κ. Σταύρου που απουσιάζει, αποτελεί  αλισβερίσι  απαράδεκτο . Προφανώς  καταδικάζουμε  και  καταψηφίζουμε  τέτοιες πρακτικές , έστω και αν δεν αφορούν εμάς ."

Λευκό ψήφισε η δημοτικός σύμβουλος κα. Γούλα Δήμητρα .



Δήμος Ηγουμενίτσας: Περίεργο πολιτικό αλισβερίσι με το ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ καταγγέλει η αντιπολίτευση Δήμος Ηγουμενίτσας: Περίεργο πολιτικό αλισβερίσι με το ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ καταγγέλει η αντιπολίτευση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.