Αντιδήμαρχος Παξών: Η αλήθεια για τον Άγγλο τραυματία που μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα



Μετά από έρευνα και βάσει όσων έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο για το περιστατικό με τη μεταφορά τραυματία από τους Παξούς προς την Ηγουμενίτσα και τον τρόπο που διενεργήθηκε η μεταφορά του, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Οικονομικών Παξών Γιώργος Λύχνος δημοσιοποιεί τις αποντήσεις των εμπλεκόμενων μερών, προς ενημέρωση και αποκατάσταση της αλήθειας. Ο αντιδήμαρχος κοινοποιεί στην "Ενημέρωση" τις απαντήσεις που έλαβε τόσο από το Κέντρο Υγείας Παξών, όσο και από την Πλοιοκτήτρια Εταιρεία. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα έλαβε διαστάσεις μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων).


Η απάντηση της NORTHWEST FERRIES - SHIPPING COMPANY
Αρ. Πρωτ. 325
Πρέβεζα 30 Αυγούστου 2017
Θέμα: Μεταφορά τραυματία από Παξοί προς Ηγουμενίτσα
Η εταιρεία μας προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων, σας γνωρίζει ότι κατά το συμβάν που έλαβε χώρα της 29 Αυγούστου 2017 στο δρομολόγιο του πλοίου μας από Παξούς προς Ηγουμενίτσα στην μεταφορά αλλοδαπού τραυματία με συντριπτικό κάταγμα στο πόδι, ακολουθήθηκε κατά γράμμα η οδηγία του ιατρού του Κ.Υ. Παξών που περιγράφεται στο συνημμένο έγγραφο του Κ.Υ. Παξών ως εξής: «παρακαλείται η παραμονή του στο φορείο αμετακίνητος».
Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Παξών αδυνατούσε λόγω άλλου περιστατικού να συνοδεύσει τον τραυματία έως το Νοσοκομείο προορισμού, όπως αναφέρεται επίσης στο αναφερθέν έγγραφο.
Για τραυματία και συνοδό με εντολή Πλοιάρχου δεν εκδόθηκε εισιτήριο και το πλήρωμα παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Η εταιρεία μας και σε άλλες περιπτώσεις μεταφοράς και διακομιδής ασθενών με ασθενοφόρο ή χωρίς, βοήθησε στην απρόσκοπτη και άμεση μετακίνησή τους, πολλές φορές χωρίς αντίτιμο ως προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο.
Με εκτίμηση
Για την Νορθ Γουεστ Φερρις Ι.Ν.Ε.
Σουλιώτης Απόστολος


Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Παξών

ΠΑΞΟΙ: 31-8-2017
Με αφορμή το περιστατικό της 29ης Αυγούστου 2017 που αφορά στη μεταφορά του τραυματία Tom Byfield από το ΚΥ Παξών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Το ακτινολογικό του ΚΥ βρίσκεται σε λειτουργία, είναι σύγχρονο, με πρόσφατη τοποθέτηση ψηφιακού εκτυπωτή, αλλά η κλινική εικόνα του ασθενούς ήταν διευκρινιστική για τη διάγνωση του κατάγματος μηριαίου χωρίς να χρειάζεται η επιβεβαίωση ακτινογραφικά (ανισουψία γονάτων, σμίκρυνση σκέλους, εσωστροφή).
Ο ασθενής ήταν αιμοδυναμικά σταθερός (BP 135/73 mmHg, HR 86 bpm HCT 45,8%, SatO2 99%) και δεν ήταν απαραίτητη η συνοδεία ιατρού. Η φύση του τραύματος επέβαλε την ακινητοποίηση του ασθενούς στην υπάρχουσα θέση του στο φορείο.
«Χρειαζόμασταν το ασθενοφόρο»
Το μοναδικό ασθενοφόρο έπρεπε να καλύψει άλλο περιστατικό στο νησί και γι΄αυτό δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, καθώς είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από το ΚΥ Παξών για την διακομιδή. Συνοδός του ασθενούς ήταν ο αδελφός του και ήταν καθόλα ενήμερος για την διαδικασία που ακολουθήθηκε.
Η χειρουργική αποκατάσταση του τραύματος ως υποτροχαντήριο κάταγμα επιβεβαίωσε πλήρως την διάγνωση των ιατρών του ΚΥ. Οι ειδήσεις για εσφαλμένη διάγνωση εκ μέρους των ιατρών αποδεικνύεται ψευδής.
«Ισως για πολιτικούς λόγους...»
Η ΠΟΕΔΗΝ όφειλε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και να ενημερωθεί πως εξελίχθηκε το όλο περιστατικό προτού να προβεί σε όλες τις παραστάσεις, και ίσως για πολιτικούς λόγους και να δώσει αφορμή στα media για αρνητικά σχόλια όσο αφορά στο επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στο νησί των Παξών.
Οι γιατροί του ΚΥ είμαστε περήφανοι για το έργο που προσφέρουμε και προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να επισκεφτεί το νησί και να διαπιστώσει ότι το ΚΥ Παξών ίσως να είναι και το καλύτερο ΚΥ στην Ελλάδα.
Ο ΣΥΝ. Δ/ΝΤΗΣ Κ.Υ. ΠΑΞΩΝ
Καραμπουρνιώτης Κων/νος
 
Αντιδήμαρχος Παξών: Η αλήθεια για τον Άγγλο τραυματία που μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα Αντιδήμαρχος Παξών: Η αλήθεια για τον Άγγλο τραυματία που μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 02, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.